Sherlock Holmes tosi pahassa kiipelissä

13.09.2012 18:30 | Jukka O. Kauppinen

Skotlantilaiskirjailija Arthur Conan Doylen luoma salapoliisi Sherlock Holmes on kirjallisuushistorian tunnetuimmista hahmoista, joka on esiintynyt viime vuosina myös suuren yleisön makuun olleissa elokuvissa. Mutta seuraavaksi Sherlokki on melkoisessa liemessä. Nyt näet hän itse on ajojahdin kohteena.

The Testament of Sherlock Holmesissa eletään vuotta 1898. Eräässä varkautta ja huijausta koskevassa rikoksessa on tapahtunut jotain outoa. Kaikki poliisitutkimuksen todisteet nimittäin viittaavat itseensä Holmesiin. Mikä pahinta, Holmes ei pysty itsekään todistamaan syyttömyyttään. Luottamus lontoolaisten silmissä karisee ja jopa luottoystävä Watson alkaa epäillä Holmesin käytöstä.

Asiat vain pahenevat, kun Sherlock Holmes pakenee tapahtumia tutkivalta Scotland Yardilta. Todisteita hävitetään ja mestarisalapoliisi välttelee kiinni jäämistä. Herää kysymys, voisiko Holmes itse tehdä jotain niinkin kammottavaa kuin murhan?

Tekijöiden mukaan…

The Testament of Sherlock Holmes on ainutlaatuinen sekoitus draamaa, jännitystä, dekkarityötä ja seikkailua.  Pelimoottori on luotu varta vasten sekä esittämään upeita ja yksityiskohtaisia ympäristöjä että hahmoja, jotka kaikki ovat keskeisessä roolissa rikosten selvittämisessä. Lontoo eri tapahtumapaikkoineen on kuvattu upeasti ja aikakauden tyyliä henkivällä tavalla.

The Testament of Sherlock Holmes tarjoaa aikuismaisen ja monitahoisen lähestymistavan perinteisen dekkaritarinan ystäville. Matkan aikana pelaajat kohtaavat monenlaisia pulmatilanteita ja loogisia haasteita. Pelaajan tulee tehdä salapoliisityötä, joka vaatii sekä kärsivällisyyttä että tarkkaavaisuutta ongelmia ratkaistaessa.

Erilaisia vihjeitä tutkitaan, rikosten ja tapahtumien kulkuja päätellään ja jopa uudelleen esitetään tapahtumien seurausten kulkua pohdittaessa. Kaikki vihjeet ja ratkaisumallit eivät välttämättä tule esille, sillä paljon riippuu myös pelaajan omista hoksottimista ja tarkkaavaisuudesta. The Testament of Sherlock Holmes haastaakin pelaajan tutkimaan sekä tapahtumia että paikkoja huolella ja kärsivällisyydellä.

Peli julkaistaan PC:lle, PS3:lle ja Xbox 360:lle 20.9.2012.

Lisätietoja: www.sherlockholmes-thegame.com

Lisää aiheesta

Arvostelu: Sherlock Holmes: A Game of Shadows luottaa liikaa tähtiinsä

Elokuva-arvostelu: Sherlock Holmes

Sherlock Holmes vs. Jack the Ripper (PC, Xbox 360)

Sherlock Holmes: The Awakened (PC)

Lue myös

LittleBigPlanet tavoittelee Vitalla kuuta

Tales of Graces-f (PS3)

Uudistunut Nelinpeli.com avaa ovensa

WoWin kehitystiimi vastaili pelaajien kysymyksiin