Sherlock Holmesin uusin seikkailu on kaksipiippuinen juttu – lue arvostelu

21.07.2016 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Sherlock Holmes, tuo mestarietsivien ykkösjätkä, selvittää tällä kertaa Lontoossa tapahtuneita rikoksia. Älynystyröitä täytyy käyttää ja johtolankoja yhdistellä.

Miikka Lehtonen kertoo, että meininki on sinänsä tuttua mutta kaksijakoista:

Peli on suunniteltu hyvin, eikä usein tarvitse turhaan juosta paikasta toiseen, joskin toki välillä uudet käänteet pakottavat tutkimaan jo löydettyjä asioita uudessa valossa tai jututtamaan jo puhutettuja henkilöitä toistamiseen.

Johtolankojen yhdistely on myös erittäin hauskaa puuhaa. Jotkut vastaan tulleet johtolangat saavat Sherlockin aivoissa kipinät leiskumaan ja tällöin pelaaja saa usein tehdä itse tulkintojaan siitä, mitä johtolangat tarkoittavat. Murhaaja on paennut katossa olevan pienen aukon kautta. Tarkoittaako tämä sitä, että murhaajan täytyy olla lapsi, vai onko rikos sittenkin liian vaativa lapselle ja täten tapaukseen täytyisi olla jokin muu selitys?

Valintoja ja tulkintoja tekemällä pelaaja muodostaa itselleen ja Sherlockille kuvaa siitä, mitä on oikeasti tapahtunut. Kun johtolangat on löydetty ja pyöritelty, niiden tuloksena löytyy useiden epäiltyjen joukosta joku. Tätä käydään sitten syyttämässä tapahtuneesta, mutta jälleen pelaajan oman moraalikoodin mukaisesti. Sherlockilla kun on usein tapana jaella itse oikeutta: jos hän katsoo, että rikollisella oli hyvät syyt tai muuten vain haluaa antaa tälle armoa, syyllisen voi päästää myös vapaaksi.

Lue koko arvostelu: Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter saa mestarietsivän aivot kipinöimään (PC, PS4, Xbox One)

Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter

Lisää aiheesta

Sherlock Holmes vs. Jack the Ripper (PC, Xbox 360)

Sherlock Holmes: Crimes & Punishments (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

Sherlock Holmes: The Awakened (PC)

Testament of Sherlock Holmes (PC, PS3, Xbox 360)