Sienisoppaa viidelle – arvostelussa New Super Mario Bros. U

08.12.2012 18:00 Jukka O. Kauppinen

Mario se vain jaksaa taapertaa sienimaailmassaan. Mikään ei ole muuttunut vuosikymmenten mittaan, silä Bowser ja Peach ne vain peuhaavat keskenään ja Mario koettaa päästä kolmanneksi pyöräksi. Onneksi meininki kuitenkin on toimivaa, etenkin porukalla. Eric Hartin raportoi Marion uusimman seikkailun ytimestä.

Yksin pelattuna Wii U:n uusi GamePad toimii kuin unelma: peli näyttää parhaimmillaan jopa hieman kauniimmalta siltä kuin isolta TV:ltä, sillä näyttö ei korosta HD-Marion pieniä kauneusvirheitä. Kun mukaan heittää yhdenkin pelaajan lisää, muuttuu GamePadin funktio täysin. Pelihahmojen ohjaamisen sijaan kosketusnäytöllä läimitään kentälle laatikkoja avustamaan muiden matkaa tai täppäillään ruudulla olevia vastustajia tainnoksiin. Moninpeleissä hahmoja ohjataan Wiin  kaukosäädinohjaimilla.

Kuten New Super Mario Bros Wiissä, on yhteistyömoodi vaikeampaa kuin yksin. Jo siitä syystä, että yhdenkin kaverin kanssa tulee törmäiltyä vahingossa suhteellisen usein. Kun kaverien määrä lisätään neljään ja yhdellä on valta taikoa laatikoita tyhjästä, on kaaos valmis. Siihen ei edes tarvita ilkihenkisiä toveria, joka tahallaan pissii toisten muroihin. Kuolema korjaa vääjäämättä.

Lue koko arvostelu: New Super Mario Bros. U (Wii U)

Lisää aiheesta

New Super Mario Bros. (DS)

New Super Mario Bros. on kuin uudistettu versio Super Mario 3:sta, jota monet pitävät edelleen sinä parhaana Mario-pelinä ikinä. Esikuvan tavoin myös tällä kertaa kentästä toiseen liikutaan kartan avulla. Näiden ohella kartoista löytyy minipelejä sisältäviä sienitaloja ja kätkettyjä kenttiä, joihin pitää avata reitti esimerkiksi keräämällä kolme isoa kultakolikkoa läheisestä kentästä.

New Super Mario Bros. 2 (3DS)

Uusimman Mario-seikkailun kikka on silkka rahan paljous. Peli pitää kirjaa jokaisesta kerätystä kolikosta ja niitähän riittää, sillä lähes jokaisessa kentässä kolikoita saa useita satoja kerrallaan. Idea on mielenkiintoinen, joskaan ei tuo paljoakaan uutta jo parissa edellisessä pelissä nähtyyn kaavaan, joka jo itsessään oli paluu vanhaan kunnon 2d-tasoloikkien aikaan.

New Super Mario Bros. Wii (Wii)

Kaksiulotteisten Mario-tasohyppelyiden paluu oli ehkä pieni yllätys, mutta peleinä kummankaan New Super Mario Brosin ei ole syytä hävetä. Tämä Marion ja kavereiden seikkailu kuuluu Wii-pelien parhaimmistoon ja Nintendo on jälleen pukannut ulos uuden koko perheen pelin – vuoden 1987 tyyliin. Tässä on itse kullakin tilaisuus kokea uudelleen 80-luvun riemu, kun aattoiltana televisiossa pyörii Marion ja Bowserin ikiaikainen taisto – 2D:nä!