Uusimmat

Sierran King’s Questit olivat aikansa rakastetuimpia seikkailuja – miten käy uudelleenversioinnin?

25.08.2015 20:00 Jukka O. Kauppinen

1980- ja 1990-luvuilla Sierran julkaisemat King’s Quest –seikkailut olivat aikansa suuria seikkailuja, joita rakastettiin ja vihattiin. Tuhottoman vaikeat ja usein epäloogiset seikkailut saivat aikaan monta nyrkin kokoista kuoppaa näppäimistöissä, mutta kyllä niiden parissa viihdyttiinkin.

Joten sitten voikin kysyä: miten muinainen seikkailupelisarja herää henkiin, etenkin kokonaisen 17 vuoden mittaisen tauon jälkeen? Pekka Leinonen kertoo:

Miten mahtaa käydä? Säilyykö rakastetun pelisarjan maine The Odd Gentlemen –studion käsissä, vai isketäänkö päitä pölkylle?

Episodipelisaagan ensimmäisessä osassa, King’s Quest – Chapter 1: A Knight to Remember, kuningas Graham on jo vanha ukki, joka kertoo tarinaa lapsenlapsilleen seikkailustaan ennen kaanonin ensimmäistä osaa ja kuninkaaksi nousuaan. Eli ajoista, kun hän oli vielä oppimaton nulikka. Kyseessä ei siis ole sarjan suora rebootti, vaan eräänlainen prologi.

Tosin vasta aika näyttää miten tarkasti kaanonia seurataan, vaikka esiosissa on toki se hyvä puoli, että ilmaan voi heittää villejäkin ideoita ilman isompia seurauksia. Ja jos tähän ensimmäiseen osaan on luottaminen, oudoilla herroilla hyviä sellaisia piisaa.

Lue koko arvostelu: King’s Quest – Chapter 1: A Knight to Remember (PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One)

 
Lisää aiheesta

Al Lowe videohaastattelussa – Larryt, Freddy Pharkas ja muut klassikot 

Arcanum (PC) 

King’s Quest III Redux: To Heir is Human (Mac, PC) 

Leisure Suit Larry Collection (PC) 

Pelikopteri #003 (1.12.2014) – retroherkkuja, fantasiaa, avaruuspelejä ja ahdistavin selviytymispeli ikinä (Checkpoint) 

Space Quest Collection (PC) 

Wiikon wanha: Police Quest: In Pursuit of the Death Angel 

Wiikon wanha: Space Quest: The Sarien Encounter 

Wiikon wanha: Willy Beamish 

Muropaketin uusimmat