Uusimmat

Silent Hill 2:n remake-versio tuli puskista pelin englanninkieliselle kirjoittajalle – ei saa mitään korvausta työstään

24.10.2022 13:16 Muropaketin toimitus

Silent Hill 2:n englanniksi kääntänyt ja ääninäyttelijöitä ohjannut Jeremy Blaustein ei edes tiennyt, että uusintaversio on tulossa.

Jeremy Blaustein ei ole mikään valtavan tunnettu nimi pelimaailmassa, mutta klassikkopeli Silent Hill 2:n pelaajille hänen työllään on ollut suuri merkitys. Blaustein nimittäin käänsi englanniksi pelin käsikirjoituksen ja ohjasi ääninäyttelyn pelissä. Peliä ei koskaan edes näytelty japaniksi, joten Blausteinin kädenjälki näkyy suuresti lopullisessa pelissä ympäri maailmaa.

PC Gamer kuitenkin kertoo, että nyt tekeillä oleva remake-versio ei tuo Blausteinille mitään tuloja tai kunniaa tekemästään työstä. Kirjoittaja on avautunut Twitterissä, ettei hänelle edes paljastettu uusintaversion olevan tekeillä.

”He käyttävät jälleen SH2:n englanninkielistä käsikirjoitusta, jonka minä kirjoitin/käänsin (ai niin, ja ohjasin myös) täysin yksin, enkä saa mitään kompensaatiota siitä, mutta Twitterissä ei nähdä kymmeniä tuhansia ihmisiä huutamassa minun puolestani”, Blaustein laukoo alla olevassa twiitissä.

PC Gamerille kääntäjä-ohjaaja kertoi vielä tarkemmin roolistaan Silent Hill 2:n kehityksessä. Hänen mukaansa hänellä oli myös suuri tehtävä pelin roolituksessa, sillä kukaan muista päätöksiä tekevistä ei osannut englantia. Blaustein jopa järjesti pelin koe-esiintymiset ja ohjasi ääninäyttelyn kokonaisuudessaan.

Blaustein kuitenkin korostaa, että hän ei pyri saamaan rahallista korvausta työstään.

”Olen vahvasti sitä mieltä, että minulle pitäisi antaa asianmukainen tunnustus roolistani”, hän kertoi PC Gamerille.

LUE MYÖS: 20-vuotias peliklassikko saa uuden elämän – Tällainen on Silent Hill 2:n tuleva remake-versio