Silicon Knights joutui poistamaan ainoan ”hittinsä” latauskaupasta

21.01.2013 17:30 Juho Anttila

Silicon Knights on yritys, jolla on pitkä historia. Valitettavasti firman viimeiset vuodet ovat olleet hankalia, aina epäonnistuneen Too Human -pelin julkaisusta lähtien. Nyt yrityksen arkkuun näyttää jälleen uponneen uusi naula. Too Human -peli on nimittäin kadonnut Xbox-konsolin digitaaliselta markkinapaikalta.

Tuotesivu on yhä jäljellä, mutta mitään peliin liittyvää, tai peliä itseään, ei voi enää ostaa. Tapahtunut liittynee aiempaan oikeuden päätökseen, jonka mukaan Silicon Knightsin on tuhottava kaikki Unreal Engine 3 -pelimoottoria hyödyntävä ohjelmakoodi. Lisäksi Silicon Knights määrättiin vetämään kaikki nämä pelit markkinoilta.

Määräys juontaa juurensa Silicon Knightsin omaan sähellykseen. Firma haastoi Epicin taannoin oikeuteen syyttäen Unreal 3 -pelimoottorin dokumentaatiota ja ominaisuuksia paljon huonommiksi kuin mitä firmalle oltiin luvattu. Samanaikaisesti Silicon Knights kuitenkin kehitti omaa pelimoottoriaan kopioiden surutta Unreal 3 -toteutusta.

Paitsi että yritys hävisi oikeusjuttunsa Epiciä vastaan ja joutui maksamaan miljoonakorvaukset, paljastui myös Unreal 3 -pelimoottorin kopiointi samassa rytäkässä. Lopputuloksena oli uusi oikeusjuttu ja oikeuden tuomio, joka mitä todennäköisimmin tietää yrityksen tarun loppua.

Huhujen mukaan yrityksessä on jäljellä enää viisi työntekijää, mukaan luettuna perustaja Denis Dyack. Työn alla olleiden peliprojektien tuhoamisen ja jo valmiiden pelien markkinoilta vetämisen jälkeen yrityksellä tuskin on enää kummoisia eloonjäämismahdollisuuksia.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Silicon Knightsin tarina taitaa olla nyt nähty

Silicon Knightsin oikeustappio ajoi firman uusiin ongelmiin

Jos Silicon Knights voittaa oikeusjuttunsa, he saavat Epic Gamesiltä taalan

Muropaketin uusimmat