UUSIMMAT

Silicon Knightsin tarina taitaa olla nyt nähty

11.11.2012 14:00 Juho Anttila

Kun lähtee haastamaan riitaa isompiensa kanssa, on syytä pitää huoli siitä, että omat vaatimukset on perusteltu tarpeeksi hyvin. Tämän koki kipeästi muun muassa Too Human -flopista tuttu Silicon Knights, jonka riitely Epic Gamesin kanssa näyttää nyt kaatavan koko firman.

Koko farssi lähti liikkeelle pettymyksestä Epicin Unreal Engine -pelimoottoriin. Silicon Knights väitti oikeudessa, ettei Unreal Enginen laatu tai dokumentaatio ollut odotetulla ja luvatulla tasolla. Rohkea väite yhdestä maailman suosituimmista pelimoottoreista.

Aivan ensimmäiseksi oikeus totesikin, että Silicon Knights saisi jutun voittaessaankin vain yhden dollarin korvauksen. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä vähemmän yllättäen firma hävisi oikeusjutun ja sai maksettavakseen niin 4,5 miljoonan dollarin korvaukset kuin myös Epicin 4,7 miljoonan dollarin oikeuskulut.

Firman lyöminen ei loppunut edes tähän. Oikeuden mukaan Silicon Knights kopioi toistuvasti merkittäviä osia Unreal Enginestä omaan kilpailevaan pelimoottoriinsa. Seuraukset tempusta ovat julmat.

Silicon Knights on määrätty poistamaan kaikki edes etäisesti Unreal Engineltä haiseva koodi kaikista nykyisistä ja työn alla olevista peleistään. Yrityksen on vedettävä markkinoilta ja tuhottava kaikki Too Human ja X-Men Destiny -pelien vielä myymättömät kopiot. Purkutuomio uhkaa myös työn alla olleita The Box/Ritualyst, The Sandman ja Siren in the Malestrom -peliprojekteja.

Tässä vaiheessa lienee helppo todeta, että Silicon Knightsin tarina alkaa olla nähty. Yrityksellä on aikaa jouluun saakka totella oikeuden määräystä. Yli yhdeksän miljoonan dollarin sakot ja käytännössä kaikkien työn alla olevien peliprojektien tuhoutuminen lyönevät ennestäänkin kuihtuneen Silicon Knightsin haarniskaan niin suuren lommon, ettei siitä enää nousta.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

Silicon Knightsin oikeustappio ajoi firman uusiin ongelmiin

Jos Silicon Knights voittaa oikeusjuttunsa, he saavat Epic Gamesiltä taalan

Silicon Knights -studion haaste Epic Gamesiä vastaan heikoilla jäillä

Lue myös

Skylanders: Giants (PS3, Wii, Xbox 360)

Need for Speed: Most Wanted tuntuu avoimen riemastuttavalta kaahailulta

Blizzard oikeuteen tietoturvaongelmien vuoksi

Molyneuxin kuutiosta muodostumassa huikea ihmiskoe