Uusimmat

Siperialaiset kalastajat tekivät fanielokuvan suomalaiselle Pro Pilkki -pelille

05.03.2017 12:45 Muropaketin toimitus

Bratskin kaupungin kalastajat toteuttivat yksityiskohtaisen live-version suomalaisesta Pro Pilkki -peliklassikosta.

Pelit innoittavat paljon fanitaidetta ja tribuutteja, mutta helmikuussa julkaistu Pro Pilkki Live on yksi erikoisimmista. Kyseessä on lyhytelokuva, joka on Siperiassa sijaitsevan Bratskin kaupungin kalastajien tekemä kunnianosoitus suomalaiselle Pro Pilkki -pelille (1999) tai tarkemmin sanottuna sen jatko-osalle.

Pro Pilkki Live on toteuttettu viimeistä yksityiskohtaa myöten alkuperäisen pilkkipelin hengissä. Tekijät pyysivät jopa pelin kehittäjiltä luvan alkuperäisen musiikin ja äänien käyttöön, ja tekivät pelin valikotkin uudestaan. Video kuvattiin tammikuun lopulla, ja ensimmäisenä kuvauspäivänä lämpötila Siperiassa oli -28°C.

YouTubessa helmikuussa julkaistu fanivideo on kerännyt jo yli 100 000 näyttökertaa, ja se on saanut kehuja myös Pro Pilkin toiselta kehittäjältä, Mikko Hapolta.

”Aivan uskomaton video”, Happo hehkuttaa englannista käännettynä. ”Ette voi edes ymmärtää, miltä tämä tuntuu minusta. Hymyilen ja nauran, mikä mahtava taideteos!”

Pro Pilkki Live -videon voit nähdä alta. Pro Pilkki 2 ilmestyi vuonna 2013, ja vuodesta 2015 asti se on ollut saatavilla myös mobiililaitteille.

fanitaide
Kaikki jutut aiheesta