UUSIMMAT

Sisu, sauna ja videopeli – onnistuuko pelinteko ääriolosuhteissa?

14.01.2016 12:30 | Jukka O. Kauppinen

Global Game Jam -pelikehitystapahtuma ja siihen olennaisesti kuuluva Finnish Game Jam 2016 järjestetään taas kerran, nyt kuluvan tammikuun lopussa. Suomalaiset tekevät taas kerran jotain ihan omannäköistään vekkulointia, sillä luvassa on muun muassa arktista pelikehittämistä ääriolosuhteissa.

Tai ääri ja ääri, mutta pelinkehittämisen kannalta ainakin. Onhan devaajilla sentään seinät ympärillään ja luultavasti lämpöäkin. Juoksevan veden puute ei sekään nyt ihan maailmanloppu ole. Mutta huono sähköverkko ja nettiyhteyksien höpöisyys voivat jo vähän haastaa.

”Sauna, sisu ja avanto, tavoitteena valmis peli – ja viikonlopusta selviytyminen”, siinä Survival Mode -jamin motto.

Game Jam -tapahtumissa yleensä paikan päällä kasattava tiimi yrittää tehdä valmiin videopelin 48 tunnissa. Työkalut ovat vapaita, mutta peleihin annetaan yleensä jokin teema. Suomi on yksi maailman ahkerimmista pelijamikansoista, ja täällä pelijameja on järjestetty hyvinkin erilaisissa ympäristöissä. Pelejä on tehty mm. bussissa, tähtitieteellisessä observatoriossa, huvipuistossa ja tiedekeskuksessa.

Jamipelejä on tehty elokuvakalustolla, ja niillä on ratkottu kvanttifysiikan ongelmia.

Tempauksen järjestää Finnish Game Jam ry yhteistyössä Lapin Safarien ja useiden suomalaisten peliyritysten kanssa. Mukana tukemassa ja osallistumassa ovat Seriously, Kuuasema, Frogmind Games, Mindfield Games, Moido Games ja V2.fi.

Survival Moden lisäksi jamipaikkoja on Suomessa 21 muutakin, maailmalla satoja. Pelejä tekee viikonlopun aikana noin 30 000 ihmistä.

Lisätietoja: http://finnishgamejam.com/2016

Lisää aiheesta

Tee peli kvanttijameilla

Finnish Game Jam palkitsi parhaat 2015-jamipelit

Työpöydältä statistiikaksi – Game Jam -pelin elämänkaari

Pelikopteri #007 (21.01.2015) – pelijournalismia, reissujuttuja ja ennakoita (Checkpoint)

Quantum Game Jam ratkoi universumin salaisuudet videopelien avulla