Skylanders: Swap Force rikkoo ennakkotilausennätyksiä

21.09.2013 16:00 | Juho Anttila

Skylanders Swap Force

Activisionin valtaisa hittibrändi Skylanders ei näytä taipuvan samoille markkinoille tunkevien kilpailijoiden edessä, ainakaan jos pelin seuraavan osan ennakkotilauksia on uskominen. Ensi kuun 4. päivä julkaistavaa sarjan seuraavaa osaa, Skylanders: Swap Forcea on nimittäin ennakkotilattu yli puolet enemmän kuin Skylanders: Giantsia.

Kun muistetaan, että Activisionin tähän saakka suvereenisti hallitseman lelupelimarkkinan arvoksi arvioidaan puolitoista miljardia, voi Bobby Kotick virittää uima-altaansahyvillä mielinvalmiiksi uutta rahakylpyä varten. Vanhempien puolestaan kannattaa piilottaa lompakkonsa ja luottokorttinsa, sillä aika monen pienen pelaajan joululahjatoivelistalta löytynee pino Skylanders-figuureja.

Sarjan menestystä ei toki lasketa pelkkien entisten ansioiden varaan, vaan Activision on varautunut panostamaan uuden Skylandersin markkinointiin entistä paksumman nipun riihikuivaa rahaa. Luvassa on kattava multimediakampanja, joten Skylandersiin tullaan törmäämään niin ulkomainoksissa, televisiossa kuin internetissäkin.

Skylanders: Swap Force ei tänä vuonna ole lelupelimarkkinoilla enää yksin, sillä Disneyn varsin mainio Disney Infinity ehdittiin julkaisemaan jo jokin aika sitten. Disney ei ole kertonut julkisuuteen Infinityn tarkkoja tuottoja, mutta firma on ehtinyt jo kehumaan, että yli 150 miljoonaa maksanut peli menee kaupaksi odotettua paremmin.

Joulumarkkinoilla on siis luvassa melkoinen lelutitaanien taistelu. Uhrina siinä sodassa ovat tietenkin me vanhemmat pankkitileinemme. Taitaa olla aika piiloutua kellariin sissimuonan kera odottamaan, että joulusesonki menee ohitse.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Skylanders hallitsee myös lelumarkkinoita

Nintendo hyppää Skylanders-kelkkaan Pokémonin kera

Disney Infinity (PC, PS3, Wii, Wii U, Xbox 360)

Muropaketin uusimmat