UUSIMMAT

Skylandersista kehkeytyi jättihitti

14.01.2013 12:00 Juho Anttila

Vielä muutama vuosi sitten Spyro-lohikäärme oli vaarassa hukkua entisten pelisankarien joukkoon. Sitten pelikehittäjä Toys For Bob sai kuningasidean muovifiguurien ja pelimaailman yhdistämisestä. Tuloksena oli Skylanders-pelisarja, josta on kehkeytynyt hurja hitti.

Sarjan ensimmäinen osa, Skylanders: Spyro’s Adventure on myynyt pelkästään Yhdysvalloissa jo yli 300 miljoonan dollarin edestä, pelit ja muovifiguurit mukaan lukien. Ilman Spyro-nimeä markkinoitu jatko-osa Skylanders: Giants on puolestaan tuottanut parissa kuukaudessa yli 195 miljoonaa dollaria. Tulos on enemmän kuin yhdelläkään joulumarkkinoille ehtineellä lasten animaatioelokuvalla.

Jännittävä konsepti, joka yhdistää hienoja muovisia leluja digitaaliseen pelimaailmaan on uponnut piltteihin. Pelisarja luo symbioosin kahden ikiaikaisen suosikin, toimintafiguurien ja pelien välille. Lisäksi toteutus tukee myös vähittäiskauppaa, sillä pelaamisessa tarvittavia muovileluja ei voi ostaa digitaalisesti tai kopioida.

Skylanders-brändi onkin noussut Call of Dutyn ja World of Warcraftin seuraksi Activisionin parhaiten myyvien brändien joukkoon. Activisionin tavoitteena on nostaa brändi miljardiluokkaan. Kun jenkkimyynteihin lasketaan päälle myös muiden markkina-alueiden tulokset, tavoite ei voi olla enää kaukana.

Tulevaisuus näyttää, ryöstöviljeleekö Activision Skylanders-ideaa niin, että markkinoille iskee samanlainen ähky kuin bändipelien kohdalla, vai onko luvassa jatkossakin uusia ideoita. Yksi asia ainakin on enemmän kuin todennäköistä: viimeistään ensi jouluna markkinoilla tullaan näkemään Skylanders-roinan lisäksi myös joukko vastaavia ideoita hyödyntäviä kopioita. Puolen miljardin menestyksen tuskin annetaan hääriä markkinoilla yksinään.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Millainen on action-figuurin ja pelin täydellinen risteytys? Kuin Skylanders!

Jenkkifirma vertaa Skylanders-leluja Tamagotchien huumaan

Activision ryhtyi leluvalmistajaksi ja yhdistää pelit ja älykkäät action-figuurit