Smartglass – mikä on Microsoftin ilmainen apuohjelma iOS:lle ja Androidille?

08.11.2012 21:00 | Jukka O. Kauppinen

Microsoft ilmoitti julkaisseensa ilmaisen Xbox SmartGlass -apuohjelmansa nyt myös iOS- ja Android-alustoille. Ihan kiva – mutta mikä ihme se oikeastaan siis olikaan? Mikä ihmeen SmartGlass? Miksi Microsoft julkaisee jonkin ihmesoftan ilmaiseksi kaikennäköisille käyttiksille, oman Windows Phonen ja Windows 8/RT:n lisäksi?

Kerrataanpa:

SmartGlass on useille eri laite- ja käyttöjärjestelmäympäristöille julkaistava apuohjelma, joka tekee vaikkapa iPhonesta apunäytön ja kauko-ohjaimen Xbox 360 -konsolille. SmartGlassattu puhelin, kännykkä tai PC voivat jakaa Xboxin viihdesisältöjä, toimia konsolin kauko-ohjaimena tai vaikkapa SmartGlassia tukevan pelin apunäyttönä.

SmartGlassia voidaan käyttöön myös osana Mikkisoftan viihdekokemusta, jossa samaa elokuvaa voidaan katsella sujuvasti vuoron perään Android-tabletilta, PC:ltä ja Xboxilta. Niinkuin Netflixiäkin. Paitsi että myös musa, Live-pelitili ja kaikki muut Xboxin ja PC:n viihdesisällöt näkyvät koneelta toiselle.

SmartGlassin Android-versio julkaistiin eilen, mutta sitä ei kuitenkaan ollut saatavilla Google Playstä. Yritetään tänään uudelleen ja jos onnistuu, niin toimitan siitä vähän videotakin.

Sitä odotellessa SmartGlass kuvien kautta:

Tablet toimii SmartGlass-ohjelman avulla Forza Horizonin karttanäyttönä.

Tyyppi säätää Xboxin musaplaylistaa kännykällä.

Netflixikin tukee SmartGlassia. Katso leffaa ja leffan kuvausta yhtaikaa!

Lisätietoja: http://www.xbox.com

Lue myös

Arvostelussa Halo 4 – kun vanha tuo uutta

Lauantaina vietetään pelipäivää – ja huomenna muun muassa vaihdellaan pelejä

Tasan eivät käy legendojenkaan Kickstarterit – yksi saa miljoonan illassa, toinen pari tonnia kuukaudessa

The Witcher -kirjailija ei ole pelien ystävä