Sniper Elite 3 on hämärä ja överi snipuräiskintä

18.07.2014 21:00 | Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen tarttui taas kerran kiikarikiväärinsä ja lähti natsijahtiin:

Toinen maailmansota etenee painollaan ja brittisnipuamme tarvitaan taas, tällä kertaa Afrikan murhaavan kuuman auringon alla. Afrika Korps pitäisi pysäyttää, ja se jostain syystä onnistuu parhaiten yksinäisen tarkka-ampujan toimesta. Ja miksipä ei, sillä tehtävien aikana murhataan korkea-arvoisia natseja, tuhotaan IT-tykistöpattereita, sabotoidaan panssarivaunuvarikoita ja ties mitä muuta. Jos liittoutuneilla olisi ollut oikeasti tällaisia sotilaita, jenkkijoukot olisivat päässeet jouluksi 1944 koteihinsa!

Perusteet ovat taas sitä, mistä aina on puhuttu. Maailma on periaatteessa avoin, vaikka toki koostuukin edelleen enimmäkseen ränneistä. Nyt niitä rännejä on tosin useampia ja niiden välillä kulkee pieniä tunneleita, joita pitkin voi kätevästi ninjailla kaistaleelta toiselle.

Maailma on myös sijoiteltu täyteen rakennuksia, torneja ja ulokkeita, joihin kiipeilemällä tarkka-ampuja voi saada kivan näkymän allaan avautuvasta tuhon orgiasta. Tietenkin maailma sisältää myös kaikenlaista muuta tuhottavaa, löydettävää, kerättävää ja hyödynnettävää. Mainiona ideana sieltä voi löytää vaikka prakaavia generaattoreita, propagandaa huutavia ämyreitä ja muita äänilähteitä, joiden läheisyydestä voi sniputella natseja niin, että laukausten ääni peittyy metelin alle.

Ja jos ei peitykään, se ei ole vielä katastrofi, sillä tässä on Sniper Elite 3:n paras uudistus: natsit eivät ole enää telepaatteja. Kakkososassa yksikin havaituksi tuleminen johti siihen, että kaikki kulmakunnan natsit tiesivät ykkösellä, minkä kilometrin päässä odottavan puskan alla snipu makasi. Sitten sniputettiin takaisin MP-40:llä ja sekös pelaajaa nauratti.

Lue koko arvostelu: Sniper Elite 3: Afrika Korps (PC, PS4, Xbox One)

Lisää aiheesta

Hitman: Sniper Challenge (Xbox 360) 

Sniper Elite Nazi Zombie Army (PC) 

Sniper Elite V2 (PC, PS3, Xbox 360) 

Sniper: Ghost Warrior (PC, Xbox 360)

Sniper: Ghost Warrior 2 (PC, PS3, Xbox 360)