UUSIMMAT

SOCOM sisältää hieman erilaisen aktivointikoodin

19.04.2011 10:00 Miikka Lehtonen

Aktivointikoodit alkavat olla konsolipeleissäkin jo arkipäiväinen juttu. Kun ostat uuden pelin, saat sen mukana koodin, jolla vaikka nettipeli lähtee toimintaan. Sony hyppää nyt mukaan kelkkaan, mutta tekee sen hieman eri tavalla. Tässäpä teille kysymys: onko SOCOM 4:n tyyli parempi vai huonompi kuin muiden?

SOCOM 4:n aktivointikoodi liittyy myös moninpeliin, mutta hieman eri tavalla kuin muiden. Sonyn eilen julkistamien tietojen mukaan nimittäin vaikuttaisi siltä, että ilman aktivointikoodia saa tavallaan demon pelin moninpelistä. Moninpelihän on tietenkin SOCOMin se suurin myyntiargumentti, sillä kukapa sen yksinpeliä jaksaisi?

Vaan mitä kaikkea rahallaan sitten saa? No, ensinnäkin pääsyn rankattuihin pelitiloihin, joiden kautta hahmoille kertyy kokemusta. Nämä pro-pelitilat ovat myös ainoat, joita tullaan päivittämään pelin julkaisun jälkeen. Pro-listoilta löytyy myös reilusti enemmän pelitiloja kuin ilmaiselta puolelta. Lisäksi pro-miehet saavat heti kättelyssä aseita, joihin käytetyn ostajilla ei ole mahdollisuuksia. Sony lupaa myös, että julkaisun jälkeen juuri pro-tila tulee saamaan jos jonkinlaisia hauskoja lisäyksiä.

Rahalleen saa siis vastinetta ja niin pitäisikin, sillä monen muun pelin tavoin käytetyn pelin ostajat voivat ostaa pro-koodin itselleen suoraan PlayStation Networkista. Hinta on tosin 15 euroa, siinä missä normaalisti online-koodit kustantavat noin kympin.

En ole ihan varma, onko tämä parempi vai huonompi tapa toimia kuin muilla firmoilla. Käytetyn ostajakin toki pääsee käsiksi rampautettuun moninpeliin, jota tosin pelaavat vain ihmiskunnan todelliset hylkiöt — muut bilettävät pro-listoilla. 15 taalaa on kuitenkin kova hinta siitä, että puhtaan moninpelin moninpeli toimii niin kuin sen pitäisi. Voisikin melkein sanoa, että käytetyn SOCOMin ostaminen on todella huono veto, mikä oli toki myös Sonyn tarkoitus. Mutta ei pelaajan etu.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää aiheesta

SOCOM: Special Forces tuo kuulun räiskintäsarjan viimein PS3:lle

SOCOM: Special Forces – erityisesti moninpelaajille

SOCOM 4 – kuvia ja videoita