UUSIMMAT

SOCOM uudistuu ja panostaa moninpeliin – lue ensitesti

19.04.2011 12:00 Jukka O. Kauppinen

Zipper Interactiven SOCOM-sarjan seuraava osa ilmestyy jo tällä viikolla. Syöksymme pelin kimppuun jo lähipäivinä myös arvostelun merkeissä, mutta ennen sitä… Katsotaan yleisemmällä tasolla miten peliä esiteltiin äskettäin ja etenkin mitä moninpelillä on tarjottavanaan…

Lainaus jutusta:

Vaikka pelaaja onkin vain pienen ryhmän ykkösmies, on hänellä pelin kuviossa kuin isollakin sotilaskomentajalla. Eikä lainkaan tosimaailman byrokraattista päätöksentekoa, jossa kentältä pyydetään ilmatukea, komentaja välittää pyynnön päämajalle, päämajan jehut heittävät kolikkoa ja vasta sitten katsotaan saataisiinko alueelle jokin lentohärpäke lähimmän 12 tunnin sisään. Ehei, pelaaja pyytää tukea ja katso, tuki saapuu. Ethän pyydä pommi-iskua aivan kohteen vieressä seisten? Muuten voi sattua.

Yksinpeli kuulostaa kiinnostavalta ja haastavalta, ainakin kuullun ja luetun perusteella. 14 tehtävän mittaisessa tarinassa suoritetaan monipuolisesti taistelujentäyteisiä tehtäviä, mutta onpa sekaan heitetty myös jotain tavanomaisesta SOCOMistelusta poikkeavaa. Pelaaja näet kohtaa jo alkuvaiheissa eteläkorealaisen naisagentin, joka liittyy mukaan taisteluun. Siinä missä kahdeksassa tehtävässä operoidaan ryhmätasolla, neljässä salavihkaisemmassa tehtävässä pelaaja on kentällä vain yhden naistaistelijan voimin. Tällöin peluu ei ole suoraviivaista taistelemista vaan lymyilyä ja huomaamatta hiippailua. Soluttautumistehtävät eroavatkin normitoiminnasta tuntuvasti, sillä varjoissa hiippailu on ehtaa stealth-hiipimistä vihollisten hämäämisine kaikkineen. Lymyilyssä väitettiin olevan valinnanvaraakin sen suhteen, miten haluaa edetä.

Lue koko juttu: SOCOM: Special Forces – erityisesti moninpelaajille

Lue myös

Black Ops on jo isompi kuin Avatar

Echochrome II (PS3)

SOCOM: Special Forces – erityisesti moninpelaajille

World of Tanks – haastattelussa tankkimorpin tekijät (osat 1-9)