UUSIMMAT

Sony ei aio tehdä useampia päivityksiä PlayStation 4:ään

01.07.2016 17:30 | Miikka Lehtonen

Kun sekä Microsoft että Sony ovat aikeissa julkaista uudet versiot konsoleistaan, moni ehti jo huolestumaan, että tästä olisi tulossa vuotuinen trendi. Ainakin Sony on nyt painamassa stoppia moisille huolille, sillä PlayStation 4 Neo on jäämässä ainoaksi laatuaan.

Sekä Sony että Microsoft ovat todellakin julkaisemassa tehokkaampia versioita konsoleistaan. Microsoft esitteli E3-messuilla Project Scorpion, joka on noin neljä kertaa tehokkaampi kuin Xbox One ja reilut kolme kertaa PlayStation 4:ää tehokkaampi. Sony taas työstää PlayStation 4 Neo -nimellä kulkevaa mallia omasta konsolistaan, joka on niin ikään sitä tehokkaampi. Sen tarkoista luvuista ei tosin vielä tiedetä mitään. Konsolien ei ole tarkoitus suoraan korvata perusmalleja, vaan tulla niiden rinnalle kalliimpina vaihtoehtoina 4K-televisioiden ja VR:n ystäville.

Moni oli huolissaan siitä, että kun putken pää näin saadaan auki, firmat julkaisisivat uusia ja tehokkaampia malleja säännöllisesti, pakottaen näin pelaajat ostelemaan koko ajan uusia laitteita tai pelaamaan pelejä, jotka toimivat ehkä sietämättömän hitaasti peruskonsoleilla.

Tokiossa Sonyn osakkeenomistajille puhunut Sony-pomo Andrew House toppuutteli moisia huolia. Hänen mukaansa Neo ei ole muuttanut Sonyn suunnitelmia, vaan heidän tähtäimessään on yhä noin kuuden vuoden mittainen konsolisukupolvi. Sen aikana ei nähtäisi enää uusia versioita PlayStation 4:stä, vaan Neon jälkeen alkaisi sitten PlayStation 5:n kehitys. Tässä kohtaa mennäänkin sitten aika hämärille vesille, sillä väittäisin konsolisukupolvien välisten rajojen olevan häilyvämpiä kuin ennen.

Siinä missä aiemmin uusi konsolisukupolvi tarkoitti kokonaan uutta laitearkkitehtuuria, sekä Sony että Microsoft siirtyivät tätä konsolisukupolvea varten hyvin standardoituun X86-arkkitehtuuriin. Käytännössä molemmat konsolit on kasattu miltei PC-komponenteista ja täten mikään ei estä sitä, että kun on aika julkaista PlayStation 5 ja Xbox 3, ne ovat täysin yhteensopivia edeltäjiensä kanssa. Niinpä voidaan pohtia sitä, mikä oikeastaan erottaakaan seuraavan Xboxin vaikkapa Project Scorpiosta. Erilainen käyttöliittymä? Markkinointikampanja?

Elämme joka tapauksessa hyvin mielenkiintoisia aikoja.

Keskustelu

Niin, ja näitten yhtiöitten sanaan voi luottaa yhtä paljon kuin kepuun…

Tulisko Xbox2 ennen 3:sta kuitenkin?
Scorpion liki täyttänee kakkosen saappaat, mutta sitä tuskin nimetään siksi.

Muropaketin uusimmat