Sony antoi periksi: Skyrim ja Fallout 4 saavat modituen myös PlayStation 4:llä

06.10.2016 09:56 | Tuukka Hämäläinen

fallout-fallout4-001

Pitkän kädenväännön jälkeen pelikehittäjä Bethesda on ilmoittanut, että Fallout 4 ja Skyrimin pian ilmestyvä uudelleenjulkaisu tulevat tukemaan modeja myös PlayStation 4:llä. Fallout 4:n PC ja Xbox One -versioilla modit alkoivat toimia jo aiemmin tänä vuonna.

PlayStation 4 -pelaajat voivat huokaista helpotuksesta, sillä Bethesda ja Sony ovat löytäneet sovun Fallout 4:n (2015)  ja The Elder Scrolls V: Skyrimin (2011) modeja koskevassa kiistassa. Bethesda on aiemmin myöntänyt, että Sony on estänyt heitä tuomasta moditukea pelien PS-versioille, mutta nyt Gamespot kertoo, että sopu on syntynyt.

Fallout 4 sekä Skyrimin lokakuun lopulla ilmestyvä Special Edition -uusintaversio saavat modituen siis myös PlayStation 4:llä. Sopimuksessa on kuitenkin yksi mutta, sillä PS4-versioiden modit eivät voi käyttää hyödyntää pelin ulkosia elementtejä (eng. external assets).

Bethesdan julkaisemassa tiedotteessa todetaan:

– Olemme innoissamme, kun saamme viimeinkin tuotua modit PlayStation-faneillemme, jotka ovat tukeneet meitä kauan. Modaaminen on ollut tärkeä osa pelejämme jo yli 10 vuotta ja toivomme pystyvämme parempaan seuraavan vuoden aikana kaikkien pelaajiemme osalta, alustasta riippumatta.

Modituki ja 4K-kuvatarkkuuden mahdollistava PlayStation Pro -tuki ovat mukana Skyrimin erikoisversiossa heti sen ilmestyessä 28. lokakuuta. Fallout 4:ään nämä ominaisuudet saapuvat hieman myöhemmin.

Fallout 4
Kaikki jutut aiheesta