UUSIMMAT

Sony ei lämpene Linux-tuen poistosta raivostuneiden vaateille

16.04.2010 13:00 | Jukka O. Kauppinen

Sonyn äskeisen PS3-järjestelmäpäivityksen myötä poistettu tuki Linux-käyttöjärjestelmälle on saanut jotkut raivoihinsa. Ainakin yksi PlayStation 3 -konsolin ostanut on saanut osittain rahansa takaisin Amazon-verkkokaupalta. Sony itse ei kuitenkaan perusta valituksista. Ainakaan vielä.

”Ymmärrämme, että pieni osa asiakkaistamme on turhautunut. Emme ole kuitenkaan millään tapaa rikkoneet EU:n säännöksiä”, yhtiön puhemies David Wilson selittää.

Linux-tuen poiston on arveltu rikkovan EU:n kulutustavarakaupan direktiiviä muuallakin kuin Suomessa.

Vaikka ainakin yksi konsolin ostaja on jo saanut osan rahoistaan takaisin Linuxin poiston takia, Sony ei näe kauppojen omien päätösten sitovan itseään millään tasolla.

”Heidän päätöksensä ei perustu lakiin eikä meillä ole aikeita kompensoida kauppoja, jos he palauttavat rahoja kuluttajille.

Suomessa kuluttajavirasto tutkii parhaillaan rikkooko Sony päätöksellään EU:n direktiiviä. Pikkutarkasti tulkittuna Linuxin poistava käyttöjärjestelmäpäivitys tekee PS3-konsolista tuotteen, joka ei enää vastaa myyjän kuvausta tai ilmoittamia erityisiä ominaisuuksia. Kuluttajaviraston mukaan tapaus on sen verran kiinnostava ja haastava, että se joudutaan käsittelemään täysin uutena tutkimuksena. Päätöstä ei kuitenkaan kannata odottaa vielä useampaan kuukauteen.

Lähde: Sony refuses to sanction PS3 refunds

Lisää aiheesta

PlayStation 3:n Linuxin poisto saattaa rikkoa EU-direktiiviä – Kuluttajavirasto tutkii

PS3 menettää Linuxin

Lue myös

Blizzard tienasi taas miljoonia alta aikayksikön pelaajiensa hulluudella

eDomen arvosteluviikko: Command & Conquer 4, Dragon Age Awakening, Eye of Judgment, Metro 2033

Huhut BioShock-morpista saivat tuulta alleen

Keitäs Infinity Wardilla onkaan jäljellä? Ei paljon ketään, kuten video osoittaa

Keskustelu

”Tuote kun ei vastaa enää myytyä tuotetta jos siitä poistetaan ominaisuuksia.”

Ei sen tarvitsekaan vastata myytyä tuotetta vaan mainostettua tuotetta.

@5 Tosi on!

Reilua olisi ollut antaa ’other OS’:in tilalle jokin uusi ominaisuus esim. matroska, sub/srt -tuki tilalle.

On Sony nyt kyll mokannut pahasti. Ei näin voi mennä tekemään, todellakaan. Tietenkin sinulla on vaihtoehto olla asentamatta uutta päivitystä mutta tällä vaihtoehdollakin karsitaan jo ollemassa olevia ominaisuuksia joten vaihtoehdoista ei edes löydy vaihtoehtoa jolla saisit pidettyä ominaisuudet jotka jo olet ostanut.

:D

Noh itselleni ihan sama. PS3 tulee kk sisällä kumminkin hommattua.

@20 Asia on kuitenkin aivan sama, tuotteesta poistetaan ominaisuuksia.

Itse olen aivan varma että valitus menee kuluttajavirastossa läpi. Tuote kun ei vastaa enää myytyä tuotetta jos siitä poistetaan ominaisuuksia.

”Toi on vähän sama, jos ostaisi uuden mersun ja vuoden ajelun jälkeen autokauppias poistaisi takapenkit.”

Ei kun se on sama jos ostaisi uuden mersun ja vuoden ajelun jälkeen autokauppias poistaisi ne hierovat puunappulat, joita et ole koskaan muutenkaan käyttänyt.

Toi on vähän sama, jos ostaisi uuden mersun ja vuoden ajelun jälkeen autokauppias poistaisi takapenkit.

@5

”Yhdysvaltain armeija käyttää PS3:sia laskentayksikköinä”

Mitä? Eivät nyt sentään jenkitkään niin tyhmiä ole. Celliä saattavat käyttää, muttei perhana millään pelikonsolilla työtä tehdä.

@7
”xD Ei tajunnu sonyl, et toi se vasta saa haxorit liikkeelle! Aika paska firma kyl kaiken kaikkiaa.”

Olisin kiinnostunut, millä ihmeen periaatteella haxorit lähtee tosta liikkeelle?
Enkä muutenkaa oikein tajunnut kommenttisi pointtia. Kenties olet fanboy joka on eksynyt tänne Jonnewebistä?

Asiaan. Itse en käytä Linuxia ps3:mosellani, enkä ole käyttänytkään. Linux tuen poistaminen saattoi vähentää hakkeri-iskuja. Ymmärrän kyllä, jos jotakuta kismittää tämä Linuxin poisto. Rangaistus Linux-poiston päivityksestä on kieltämättä ankara, mutta itse ainakin olen sitä mieltä, että PSN:nnään hakkeroitumin voisi olla mahdollista tätä kautta. Rangaistus päivityksen laataamattomudesta on kuitenkin hyvin ankara.

[email protected]

Halvempi, muttei tehokkaampi. On se jo nähty, vaikka itsekkin alussa vähän pelkäsin tuota.

Ai ei ole pakotusta! :O Oletkohan yhtään nyt seurannut? Kaikki uudet pelit toimii sinun mielestäsi esim. Windows xl:llä? BTW.. Jos sinua kiinnostaa ”säätövara” niin miksi ei ps3? Siinähän on ominaisuuksia huomattavasti enemmän kuin boxissa? Itselläni se on jopa tallentava digiboxi :).

Meitä on moneen, mutta kannattaa ottaa selvää laitteesta ennen kuin sen lyttää. Aple olisi hyvä tietokone, mutta juurikin kompuroi omaan hintaansa, jossa olet aivan oikeassa. Linux olisi parhain jos sille tehtäisiin paremmat ajurituet ja pelit toimisivat myös siinä ilman kk-maksullisia ohjelmia.

pc:n pelikanta on kyllä tällähetkellä erittäin kehno.. Odotellaan diablo3:sta ja starcraft2:sta. Odotellessa pärjää konsolilla paremmin kuin hyvin. Jään aika varmasti konsolipelaajaksi, koska ei kiinnosta enään ostaa konsolin hintaista näytönohjainta + muuta rautaa ympärille. Näytönohjain kun ei esim. yksistään blu-ray-leffoja ja digitallentimen töitä hoida.

”PC:n hienot directx, käyttis pakotukset ja boxilla ei toimi kuin ms kovalevyt.. jes. Eli Sony vieläkin se ”mukavempi” osapuoli asiakkaileen.”

Eikö boxiin saa lisämuistia mistä tahansa USB-tikusta tätä nykyä? Noo, ottaen huomioon käytännön tehot niin boksi on ollut alusta asti se halvempi ja tehokkaampi.

Ei peeceellä ole käyttispakotuksia. Ja jollei kiinnosta peecee jossa on säätövaraa ja runsaasti pelejä ja avoimia ohjelmia niin hanki Apple. Wintoosa on siitä hyvä että se on halpa ja sen voi säätää vaikka Applen käyttiksen näköiseksi jos siitä pitää.

Apple tuotteissa loppuhinta minus raudan hinta eli käyttiksen arvo on Apple -koneesta riippuen useampia satoja viiva tuhat euroa. Wintoosan saa satasella.

olihan se linux aika susiominaisuus kuitenkin, kun grafiikan rajapinta oli riistetty ja aivan tautisen hidas tehdä mitään…20€ rojuilla muron myyntipalstalta saa enemmän iloa irti,vdr ja digikortti kiinni niin on jotain iloakin vaikka itse siirryin tvkaistaan, joka toimii muuten moitteetta ps3

kuinkahan moni käyttäjä on asentanut linuxin ps3:lle saatika käyttää sitä aktiivisesti?
taitaa olla aika marginaalisen pieni porukka.

@9. Paitsi jos ei käytä Boxissa kovoa ollenkaan, ja hankkii laitteensa alle 200e hintaan.

[email protected] on EU:sta hyötyä ja paljon, muuten valtio olisi vienyt meiltä jo viimeisetkin rahat.

Paska firma? No tämä on taas erittäin pieni kynnys minkä Sony on rakentanut. Paljon rajoittuneempi on microsoftin alustoina toimivat vehkeet.. esim. PC:n hienot directx, käyttis pakotukset ja boxilla ei toimi kuin ms kovalevyt.. jes. Eli Sony vieläkin se ”mukavempi” osapuoli asiakkaileen.

Olisi edes ”lahjaksi” antanut sen ps2 emulaattorin :/. Mutta mikä siinä kun storeen voi julkaista vanhoja pelejä uudestaan. Toivottavasti ketään ei osta kahteen kertaan pelejä. Monet jättää ps2:sen vaihdon ps3:seen juurikin tuon puutteen takia.

xD Ei tajunnu sonyl, et toi se vasta saa haxorit liikkeelle! Aika paska firma kyl kaiken kaikkiaa. Sonylthan ei paljo toimivia värkkei oo tullukkaa :D kaikki pleikat omistaneena… Onks kukaa muuten lähiaikoin huoman mitää hyvää EU:hun liittymises tai globalisaatios??? :D

Näytä kaikki kommentit

@1 Linux PS3:lle on täysin turha mihinkään työpöytäkäyttöön. Kokeiltu homma, 256 megaa muistia ei yksinkertaisesti riitä mihinkään. Yhdysvaltain armeija käyttää PS3:sia laskentayksikköinä ja se on eri juttu, mutta meille tavallisille kuluttajille ominaisuudella ei tee mitään. Sen yhden kerran sillä voi leikkiä, mutta siihen se sitten jää. Korkeintaan sillä olisi ehkä joku emulaattori yksinään pyörinyt.

Tyypillistä Sonyä. Tottuneet vetämään tukensa milloin miltäkin formaatiltaan, kun vain rootkit -virustensa levittämiseltä ehtivät. Muistuttavat aina näin välillä miksi firmaa tulikaan boikotoida.

itselläni ei ole käyttöä kummallekaan ominaisuudelle koska omistan PC:n ja PS2:n :P

Onhan tämä nyt harmittavaa, kun poistettiin vanhojen pelien tuki ja nyt tämä. Itse PS3 olisin ostanut näiden ominaisuuksien takia.

Muropaketin uusimmat