Uusimmat

Sony-hakkerit laajensivat tähtäintään ja suututtivat pelaajat

15.06.2011 12:30 Miikka Lehtonen

Vielä viime viikolla Sonya kiusanneet hakkerit olivat monien pelaajien sankareita, mutta niin se perspektiivi vain voi muuttua yhdessä yössä. Muun muassa Sonyn elokuvapuolen hakkeroinut porukka kun innostui korkkaamaan monia saitteja, joista pelaajat pitivät. Tulos? Enää ei hymyilytä.

Viime viikkojen aikana Sonya ja Sonyyn liittyviä saitteja kiusannut hakkeriryhmä LulzSec (niitä black hat -hakkereita siis, ettei kenenkään tällä kertaa tarvitse asiaa kommentoida) keräsi Internetissä suosiota ja tukea muun muassa dumppaamalla jonkun Sonyn sisäisen devaussaitin sisällön kaikkien ihmeteltäväksi.

Nyt yleinen nettimielipide on kuitenkin kääntymässä tiimiä vastaan pelaajien kaikkialla oppiessa, miten ihmeellinen asia perspektiivi onkaan. LulzSec otti ja korkkasi tiistain aikana League of Legendsin, Minecraftin, EVE Onlinen ja The Escapist -nettilehden palvelimet, sekä myös tietoturvayhtiö Finfisherin.

Huvittavasti myös se Internetin vihoviimeinen ja synkin persreikä, 4chan, on nyt kääntynyt entisiä sankareitaan vastaan. LulzSec-nimen perusteella myös hakkeriköörin jonkinlaisena lähtöalustana toiminut pedofiilien, esiteinien ja jälkeenjääneiden piilopaikka on nyt käärmeissään, kun tiimi ei kiusaakaan enää ”suurta pahaa”, vaan heidän arvostamiaan tahoja. Oi ironia, nimesi on Internet.

Oma mielipiteeni? Jos tiimin touhuissa ei koskaan ollut suuremmin järkeä, nyt vielä vähemmän. Voisin vielä oikein silmiäni siristämällä ja pari paukkua ottamalla ehkä nähdä jonkinlaista postmodernia Robin Hood -meininkiä siinä, että joku lyö takaisin suhteettomasti muun muassa PlayStation 3 -hakkereita jahdannutta megayhtiötä, mutta pienten pelikehittäjien kimppuun käyminen vei sympatian rippeetkin.

Lähde: Ars Technica

Lisää aiheesta

Espanjan poliisi pidätti Anonymousin jäseniä?

Hakkerit nappasivat Sony Picturesilta haltuunsa oikeuden yli 3,5 miljoonan elokuvan lataamiseen

Hakkeriboomin uusimmat uhrit: Nintendo ja Epic

Sony Pictures hakkeroitiin totaalisesti — ja PSN:stä löytyi uusi aukko