Sony hellii indie-kehittäjiä: oma Store, mobiilipelien tekemistä helpotetaan

12.05.2013 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Sony on pistänyt viime kuukausina massiivisen draivin päälle indie-kehittäjien suuntaan.  Meikäkin on arvostanut firmaa rohkeista pelivalinnoista, joiden myötä etenkin PS3:lle on julkaistu lukuisia jopa pikkuklassikoiksi noussutta latauspeliä.  Vaikka Microsoft julkaiseekin Xbox 360:lle reilusti enemmän latauspelejä ja indietä, niin Sonyn linja on silti ollut rohkeampi ja jopa mielikuvituksellisempi. Ja jatkossa luvassa on lisää Sony-leimaantunutta indienamia.

Yhtiö on näet tehnyt viime aikoina monta indiemäistä peliliikettä, joista viimeisimpinä:

Sony poisti lisenssimaksut PlayStation Mobile –pelikehittäjiltä. Vaikka lisenssi oli aiemminkin vain 99 taalaa vuodessa, niin nyt se ei ole sitäkään. Niinpä kuka tahansa pelikehittäjä voi julkaista pelejä PlayStation Vitalle ja PlayStation-brändätyille mobiilialustoille ilman erillisiä kustannuksia. Tosin tätä peliliikettä voi pitää myös jonkinasteisena epätoivoisena pelastusliivin kurkottelunakin, sillä PlayStation Mobile on pelialustana jotakuinkin kuollut.  

PlayStation Storeen avataan myös oma indie-pelikauppa, jossa indieherkkuja voi selata sekä PS3:lla että PSV:llä, josta kertoneesta uutisesta lainaus alla:

Sony on kuitenkin parantanut suoritustaan ensin PlayStation Plus -palvelun avulla ja nyt raivaamalla indiepeleille tilaa PlayStation Store -latauspelikaupassaan. Indiejulkaisuille omistettu oma kategoria tarjoaa paikan, josta kiinnostavat indiejulkaisut löytää keskitetysti ja helposti.

Sonyn pelikehittäjäsuhteita hoitava Andrew Parsons kertoo, että uusi kategoria antaa mahdollisuuden nostaa esille parhaat PS3:lle ja PS Vitalle julkaistut indiepelit. Parsons lupaa, että uutta aluetta päivitetään säännöllisesti tuoreilla julkaisuilla ja tarjouksilla.

Sony on myös vahvistanut, että firma aikoo tukea indiekehittäjiä merkittävästi PlayStation 4:llä.

Lisää aiheesta

E3Dome: HTC:n puhelimiin PlayStation-leima

E3Dome: Sony matkii Microsoftia: PSN kännyköihin?

Limbosta oli tulla PSN-yksinoikeuspeli

Tällainen on uusi PlayStation Store