UUSIMMAT

Sony hiljensi Geohotin lakikeinoin — ja palkkasi myös?

12.04.2011 09:28 | Miikka Lehtonen

Geohotin ja Sonyn pitkään jatkunut riita on tullut päätökseensä. Yliampuvat vaateet ja koomiset puolustukset ovat nyt historiaa, sillä riidan osapuolet ovat sopineet erimielisyytensä oikeuden ulkopuolella. Draama ei kuitenkaan lopu, sillä kovat sisäpiirin lähteet tietävät kertoa, että osana sopimusta Geohot siirtyi Sonyn leipiin. Ja sekös nettiteinejä raivostuttaa.

Kuten muistamme, kaikki alkoi PlayStation 3:n suojausten murtamisesta. Vaikka murtajia oli useita, Sony lähti jahtaamaan ensisijaisesti ja todella aggressiivisesti juuri amerikkalaista George Hotzia, joka oli aiemmin murtanut muun muassa iPhonen suojaukset.

Osana oikeusprosessia Sony vaati muun muassa Googlelta kaikkien Hotzin sivuilla vierailleiden IP-osoitteita ja muita tunnisteita. Hotz taas puolustautui muun muassa väittämällä, ettei ollut ikinä lukenut PlayStation 3:n manuaalia, eikä näin tiennyt, ettei laitetta saanut haxoroida. Ja me sivustaseuraajat nautimme joka hetkestä.

Nyt tämä viihde on kuitenkin historiaa, sillä Hotz ja Sony julkaisivat eilen yhteisen tiedotteen, jossa kerrotaan, että riidat on sovittu oikeuden ulkopuolella. Kumpikaan osapuoli ei kerro yksityiskohtia ja Hotz itse asiassa paljasti, että osana sopimusta hän ei saa ikinä kertoa, mitä tarkalleen ottaen sovittiin. Mies mainitsi kuitenkin, että hän ei tule ikinä enää ostamaan yhtään Sonyn tuotteita.

Ja siinähän sen sitten pitäisi ollakin. Hotz vältti epäoikeudenmukaisen ja varmasti aivan yliampuvan tuomion, jollaisen hänelle olisi taatusti langettanut joku teknologiasta tajuamaton amerikkalaistuomari. Kaikkien pitäisi olla iloisia, mutta koska tämä on Internet, niin ei tietenkään ole.

Niin sanotut skene-kersat, eli nettifoorumeilla riekkuvat wannabe-hakkerit, ovat nyt kamalan pettyneitä, koska Hotz ei ollut valmis uhraamaan elämäänsä velkavankeuden alttarilla haistatellakseen Sonylle, vaan otti ”pelkurin” tien ulos. Ja samaiset sisäpiirin riemuidiootit tietävät varmasti myös sen, että osana sopimusta Hotz tekee töitä Sonylle PlayStation 3:n suojaamiseksi. Näinkö on? Sitä emme välttämättä saa ikinä tietää, mutta eihän se tahtia hidasta.

Lähde: PlayStation.com

Lisää aiheesta

PS3-hakkeri puolustautuu: en tiennyt Sonyn olevan amerikkalainen

PS3-hakkeri on Etelä-Amerikassa – lomalla vai Sonya piilossa?

PS3-hakkeri julkaisi exploittinsa – konsoli avoin haxoreille

Sony astui taas hakkerien liukumiinaan

Sonyn ja PS3-hakkerien piirileikki jatkuu

Haastaako Sony seuraavaksi itsensä oikeuteen?

Keskustelu

Helvetin ammattimainen uutinen, viimenen kappale oli oikein hieno piste iin päälle. Oikein kersoittelua ja idiootittelua, tässähän alkaa tuntua että ei ne seiskan ja iltiksen uutisoinnit ihan niin kamalia olekkaan.

@9, tulinkin vain kommentoimaan otsikon vuoksi, vaikka halusinkin välttyä klikkaamiselta trollaus oli liian vaikea vastustaa.

I call BS !

niin vissiin boikotoitte noita sonyn tuotteita. Pistäkää sitten PS3:t ja TV:t yms. saman tien myyntiin huutonettiin tai hajottakaa ne.

jonnet huutaa boikottia ja 5min päästä pistää PS3:n auki.

kai muuten tiesitte että mm. Samsungin tv:den paneelit tulee SONY.n tehtailta… että neki telkut voitte laittaa halavalla huutonettiin myyntiin niin hajen halavalla 47″ telkun teiltä sitte pois ku boikotoitte….

ja viimestään 2015 ootte jonottaas PS4:sta 5h ennenkuin kauppa aukee, tätä asiaa ei kukaa enää muista :)
(uudet konsolithan tulee varmasti ku DX12 julkastaan)

ja itte uutiseen, eipä Geohotin tarvi sonyn tuotteita enää ikinä ostaa jos Sony rahtaa sille kamaa ilmaseksi kämppään :)
Jos nimittäin se on palkattu, niin se nimenomaan on palkattu yrittään haxata noita tuotteita auki, jolloin ne aukot päästään paikkaamaan etukäteen.

taidan itsekin alkaa poikotoimaan sonyn tuotteita. Aika kovaa vittuilua sonyn puolelta, etenkin tuo vaatimus saada hotin sivuilla vierailleiden ip osoitteet. Siellä on varmaan käynnyt 10v petterikin ja meidän mummo. Meneekö sonyn sormen katkojat nyt mummon taloon ja murskaa siltä polvilumpiot?

8: On tuosta maininta meidän uutisessammekin. Luetaan se uutinen ajatuksella!

tuohan on hyvä asia että pääsi sisään sonylle!

nyt pääsee käsiksi suoraan piireihin jne. juttuihin että niitä saa hakkeroitua paremmin

toivottavasti tekee ps3:sta valmiiksi haksatun niin ei tavitse sitten haksata erikseen

Heh ainut syy miksi PS3:n myynnit nousi oli kai juuri tuo kräkättävyys. Nyt jos asiaa ei ajeta eteenpäin niin alkaa kohta taas markkinat pikkuhiljaa hyytymään…

Hakkerit voisivat kyllä jotain hyödyllistä tehdä, eikä kiusata kuluttajia. Linux tuet sun muut ovat vain tekosyy hakkeroimiseen.

Ovet on ehkä suljettuna 3.60sessä mutta ei 3.55:ssa – tällä hetkellä kun ei ole pakottavaa tarvetta edes päivittää. Itse olen vielä 3.15 versiossa ja tuntuu nuo pelit vielä sillä toimivan omiin tarpeisiin. Postista tuli tosin Knights Contract joka ei tolla 3.15:lla enää toiminut. Pitää harkita nyt mitä tuon kanssa tekee, tuuttaako kiertoon vai päivittääkö konsolin sitten tuoreemmaksi.

Ja toivottavasti lähteekin oikeeseen palkkaduuniin Sonylle, ja vielä toivottavampaa olsi, että konsoli saataisiin nykyistäkin tiukemmin suojatuksi.

Ovet on kyllä tällä hetkellä ihan suljettuina, uusia kräkkejä ei oo löydetty.

Ihan jees päätös ja jossain määrin odotettu. GeoHothan itse oli kommentoinut että mikäli homebrewlle saadaan laillinen tie ps3seen niin hän voi kertoa missä PS3sen suojauksissa mentiin vikaan – sinällään hiema turhaa sillä CCC:llähän tuo varsin kattavasti käytiin jo lävitse mikä meni pieleen.

Nähtäväksi jää mitä tapahtuu, mutta lienee sanomattakin selvää että PS3sen hakkerointi ei tuohon lopu. Ovet ovat jo liikaa auki.

Muropaketin uusimmat