Sony hiljensi Geohotin lakikeinoin — ja palkkasi myös?

12.04.2011 09:28 | Miikka Lehtonen

Geohotin ja Sonyn pitkään jatkunut riita on tullut päätökseensä. Yliampuvat vaateet ja koomiset puolustukset ovat nyt historiaa, sillä riidan osapuolet ovat sopineet erimielisyytensä oikeuden ulkopuolella. Draama ei kuitenkaan lopu, sillä kovat sisäpiirin lähteet tietävät kertoa, että osana sopimusta Geohot siirtyi Sonyn leipiin. Ja sekös nettiteinejä raivostuttaa.

Kuten muistamme, kaikki alkoi PlayStation 3:n suojausten murtamisesta. Vaikka murtajia oli useita, Sony lähti jahtaamaan ensisijaisesti ja todella aggressiivisesti juuri amerikkalaista George Hotzia, joka oli aiemmin murtanut muun muassa iPhonen suojaukset.

Osana oikeusprosessia Sony vaati muun muassa Googlelta kaikkien Hotzin sivuilla vierailleiden IP-osoitteita ja muita tunnisteita. Hotz taas puolustautui muun muassa väittämällä, ettei ollut ikinä lukenut PlayStation 3:n manuaalia, eikä näin tiennyt, ettei laitetta saanut haxoroida. Ja me sivustaseuraajat nautimme joka hetkestä.

Nyt tämä viihde on kuitenkin historiaa, sillä Hotz ja Sony julkaisivat eilen yhteisen tiedotteen, jossa kerrotaan, että riidat on sovittu oikeuden ulkopuolella. Kumpikaan osapuoli ei kerro yksityiskohtia ja Hotz itse asiassa paljasti, että osana sopimusta hän ei saa ikinä kertoa, mitä tarkalleen ottaen sovittiin. Mies mainitsi kuitenkin, että hän ei tule ikinä enää ostamaan yhtään Sonyn tuotteita.

Ja siinähän sen sitten pitäisi ollakin. Hotz vältti epäoikeudenmukaisen ja varmasti aivan yliampuvan tuomion, jollaisen hänelle olisi taatusti langettanut joku teknologiasta tajuamaton amerikkalaistuomari. Kaikkien pitäisi olla iloisia, mutta koska tämä on Internet, niin ei tietenkään ole.

Niin sanotut skene-kersat, eli nettifoorumeilla riekkuvat wannabe-hakkerit, ovat nyt kamalan pettyneitä, koska Hotz ei ollut valmis uhraamaan elämäänsä velkavankeuden alttarilla haistatellakseen Sonylle, vaan otti ”pelkurin” tien ulos. Ja samaiset sisäpiirin riemuidiootit tietävät varmasti myös sen, että osana sopimusta Hotz tekee töitä Sonylle PlayStation 3:n suojaamiseksi. Näinkö on? Sitä emme välttämättä saa ikinä tietää, mutta eihän se tahtia hidasta.

Lähde: PlayStation.com

Lisää aiheesta

PS3-hakkeri puolustautuu: en tiennyt Sonyn olevan amerikkalainen

PS3-hakkeri on Etelä-Amerikassa – lomalla vai Sonya piilossa?

PS3-hakkeri julkaisi exploittinsa – konsoli avoin haxoreille

Sony astui taas hakkerien liukumiinaan

Sonyn ja PS3-hakkerien piirileikki jatkuu

Haastaako Sony seuraavaksi itsensä oikeuteen?

Muropaketin uusimmat