Uusimmat

Sony hyllytti The Agency -superagenttiseikkailun

04.04.2011 11:18 Jukka O. Kauppinen

Vielä viime kesänä Sony Online jaksoi ylistää vuosikaudet työstämäänsä online-pelattavaa superrikollisten ja superagenttien jännittävää arkea kuvaavaa verkkoräiskintäänsä. Viime viikon uutiset lahfan mittavista irtisanomisista herättivät kuitenkin pelkoa hiljalleen ikuisuusprojektilta tuntuneen pelin tulevaisuuden suhteen, eikä suinkaan turhaan.

Kuten kerroimme

Brittiläinen CVG tietää kertoa, että Sonylla on tehty todella aggressiivisia leikkauksia. Firmalla oli aiemmin viisi studiota, jotka tehtailivat eri kaupungeissa erilaisia pelejä. No, nyt studioita on jäljellä kaksi, tai oikeammin puolitoista. Aiemmin viikolla netissä kiertäneet huhut saivat vahvistuksen, kun kerrottiin, että Sony on sulkenut Seattlen, Tucsonin ja Denverin studionsa ja lisäksi tiettävästi leikannut noin puolet Austinin päästudiostaan.

Mielenkiintoista tilanteessa on se, että Seattlen studio kehitti loppuvuodeksi kaavailtua The Agency -nettiräiskintää. Olikohan peli sitten niin loppusuoralla, että joku toinen tiimi viimeistelee työn, ulkoistettiinko projekti Kiinaan vai menikö Agencykin samalla jäihin? Se jää nähtäväksi, jahka pöly ehtii laskeutumaan.

Sony vahvisti sittemmin peruuttaneensa lopullisesti myös The Agency -pelin.

Muutama pelitestaaja katsoi peruutuksen myötä NDA-sopimukset rauenneiksi, minkä myötä netistä löytyy joitakin kuvaavia ja aika negatiivisia kommentteja…

  • Their shooting model was Tabula Rasa style, all you had to do was ”highlight” someone’s body, and then fire. Your ”bullets” had a chance of hitting the enemy. It was all % based per shot, no skill involved.
  • All match makling, with a 3D lobby ala Huxley/Global Agenda (lol)/ etc etc. Essentially a modern Doom 3 with ”MMO” put on the front of it to get more $$ from people.
  • The Game was terrible, it’s a GOOD thing this was canceled, it was a waste of production.

Vahvistus peruutuksesta sekä pelin historiaa alusta saakka suurennuslasilla seuranneen Garrett Fullerin yhteenveto teoksesta löytyy MMORPG.com-sivustolta. Miltä peli vaikutti alkuun ja miksi sen viimeisimmät demonstraatiot eivät enää oikein vakuuttaneet?

Lue juttu: The Agency: The Agency’s End Has Come

Lisää aiheesta

Iso luuta lakaisee Sony Online Entertainmentilla

Lue myös

Battlefield 3:ssa yksinpelattavaa 12 tunniksi

Crysis 2 (PC, PS3, Xbox 360)

iPad 2 pelimiehen perspektiivistä

Patapon 3 (PSP)

Muropaketin uusimmat