Uusimmat

Sony iskee PS3-hakkerien kimppuun lakiteitse

12.01.2011 19:00 Jukka O. Kauppinen

PlayStation 3 -konsolin totaalisesti murtaneet hakkerit George ’geohot’ Hotz ja hakkeriryhmä fail0verflow ovat herättäneet Sonyn syvän vihan. Konsolin täysin auki korkanneet hakkerit ovat saaneet niskaansa oikeuden määräämän väliaikaisen lähestymiskiellon, jonka avulla heitä yritetään estää jopa käyttämästä PS3-konsoleita.

Sony pyrkii poistamaan avoimesta verkosta tiedot, joiden avulla PS3-konsolia voidaan käyttää kuin mitä tahansa avointa open source -järjestelmää.

Haasteen mukaan geohot on muun muassa tavoitellut rahallista hyötyä laittomalla toiminnallaan. Sony haluaa takavarikoida hakkereilta näiden tietokoneet ja laitteistot aina USB-muistitikkuja myöten.

Tässä vaiheessa moiset toimet ovat vähän myöhäisiä, sillä ohjeet PS3-konsolin korkkauksesta ovat levinneet jo kaikkialle nettiin. Niiden avulla konsolilla voidaan pyörittää yhtä lailla itse tehtyjä homebrew-ohjelmia kuin pelien piraattikopioita.

Hotz avasi konsolin suojaukset alustavasti jo vuosi sitten, mutta lopullinen konsolin kräkkäys tapahtui vasta aivan äskettäin.

Lähteet: Sony goes legal on PS3 hackersSony Fires Back At PlayStation 3 Hackers

Lisää aiheesta

Miltä kuulostaisi oma PS3-firmware? Nyt se onnistuu!

Hakkeri väittää murtaneensa PlayStation 3:n täydellisesti

Ja niin kaatui myös viimeinen: PlayStation 3:n suojaukset murrettiin

Lue myös

Golden Sun: Dark Dawn (DS)

Kun kaikki muu pettää, käytä tissejä: 3D-uimapukutytöt ovat PS3:n salainen ase!

Remedyn seuraava peli: Death Rally

Vuoden 2010 parhaat pelit -äänestyksen tulokset