Sony ja Englannin kirkko tukkanuottasilla

11.06.2007 14:02 | Miikka Lehtonen

Viikko alkaa mukavan surrealistisissa tunnelmissa, kun Englannista kaikuu outoja juttuja. Sony on nimittäin joutunut Englannin kirkon hampaisiin Resistance-pelin tiimoilta, vieläpä sangen erikoisella tavalla.

Jutun juuret yltävät Resistancen Manchester-aiheisiin kenttiin, joiden keskipisteenä toimii kaupungin ikonimainen katedraali. Sen suuremmin pelin juonenkäänteitä paljastamatta myös itse katedraali toimii taistelukenttänä, kun ihmiskunnan eloonjääneet ja mystiset avaruusolennot ottavat yhteen kaupungin raunioissa.

Kirkko ei katso hyvällä sitä, että sen omistama maamerkki esitetään väkivaltaisessa yhteydessä. Tosielämässä Manchesterin katedraali on tärkeässä osassa aseväkivallan vastaisessa kampanjassa, jota pelin nyt pelätään vesittävän. Paikallinen kirkkoherra kertoo järkyttyneensä, koska ”peli esittää nuorille katedraalin paikkana, jossa aseiden käyttö on hyväksyttyä”. Tässä vaiheessa lienee paikallaan muistuttaa jälleen, että Resistance-peli kertoo ihmiskunnan ja avaruusolentojen välisestä taistelusta.

Samaan aikaan kirkko on huolissaan myös siitä, ettei Sony ole sen mielestä hankkinut tarvittavia lupia kirkon käyttämiseksi pelissään. Sony luonnollisesti uskoo tehneensä näin ja tähdentää lisäksi, että Resistance sijoittuu vaihtoehtoiseen menneisyyteen. Firma vakuuttaa tänään julkaistussa tiedoitteessaan tekevänsä kaikkensa, jotta Englannin kirkko voi jatkaa olemassaoloaan rauhallisin mielin.

Osapuolten välinen keskustelu jatkuu rauhallisissa, mutta vakavissa tunnelmissa. Kirkon vaatimukset joko katedraalin poistamisesta pelistä tai pelin poistamisesta kaupoista tuskin kuitenkaan toteutuvat. Useamman kentän muuttaminen tässä vaiheessa olisi tempaus, johon Sony tuskin ryhtyy.

Englannin keltainen lehdistö on iskenyt hampaansa juttuun ja heittää parhaansa mukaan bensaa liekkeihin haastatellen mahdollisimman sensaatiohakuisesti kaikkia asianomaisia ja sivullisia, joten tämä hässäkkä taitaa olla vasta aluillaan.