Uusimmat

Sony maksaa viimein pieniä korvauksia PlayStation 3:n Linux-tuen poistamisesta

13.10.2016 15:00 Tuukka Hämäläinen

playstation3-001

PlayStation 3:lle oli alunperin mahdollista asentaa toinen käyttöjärjestelmä, mutta ominaisuus poistettiin päivityksen myötä vuonna 2010. Asiasta nostettu oikeuskanne on viimein johtanut korvauksiin, joita maksetaan yhdysvaltalaisille PS3-pelaajille.

Vaikka moni ei sitä enää muistakaan, oli PlayStation 3:lle alunperin mahdollista asentaa konsolin oman OS:n ohella toinenkin käyttöjärjestelmä, ja jotkut käyttivätkin konsolilla Linuxia. Sony kuitenkin poisti tämän mahdollisuuden vuonna 2010 tulleessa päivityksessä vedoten turvallisuuskysymyksiin.

Asiasta nostettiin kuitenkin kanne, jossa Sonya syytettiin muun muassa takuun rikkomisesta ja valheellisesta markkinoinnista. Nyt asiasta on päästy yhteisymmärtykseen ja yhdysvaltalaiset PS3-pelaajat voivat hakea korvauksia Sonylta.

Polygonin mukaan kaikki, jotka hankkivat alkuperäisen, ”paksun” PS3-konsolin marraskuun 2006 ja huhtikuun 2010 välillä, voivat hakea vaatimattomia 9 dollarin korvauksia osana Sonyn ja kanteen nostajien sopimusta. Ne pelaajat, jotka oikeasti käyttivät Linuxia konsolillaan, voivat pyytää 55 dollarin korvauksia. PS3-konsolin hankkiminen ja toisen käyttöjärjestelmän asentaminen pitää tietysti pystyä todistamaan.

Polygon huomauttaa myös, että Sony ei virallisesti tunnusta syyllistyneensä mihinkään, mistä yhtiötä syytetään.

PlayStation
Kaikki jutut aiheesta

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat