UUSIMMAT

Sony: Pilvipelaaminen on selvä uhka konsoleille

08.02.2019 16:57 | Muropaketin toimitus

Pelien suoratoistopalvelut ovat selvä uhka pelikonsoleille, paljastaa Sonyn talousjohtaja.

Sonyn edellisen vuosineljänneksen tuloskatsauksessa puhunut talousjohtaja Hiroki Totoki on todennut pilveen siirtyvän pelaamisen olevan suora uhka sen liiketoiminnalle. Tästä huolimatta Sony jatkaa pelikonsoleihin keskittymistä.

Suoratoistettavat pelit eivät tarvitse kallista pelikonsolia, sillä pelaajat voivat hypätä niiden pariin tietokoneella tai mobiililaitteilla, kunhan tarjolla on tarpeeksi vakaa ja nopea nettiyhteys. Tällaisen pilvipalvelun voi tulevaisuudessa saada käyttöönsä kuukausimaksua vastaan.

PlayStation 4 on tällä hetkellä markkinoiden suosituin pelikonsoli; sitä on myyty yli 90 miljoonaa kappaletta sen jälkeen, kun laite tuli saataville vuonna 2013.

Monet eri tahot yrittävät parhaillaan luoda toimivaa pilvipalveluun nojaavaa pelien suoratoistojärjestelmää, mutta ilman kunnollista infrastruktuuria tällainen pelien Netflix on vielä monien vuosien päässä, kertoo Totoki Channelnews-sivuston mukaan.

Sony, Microsoft ja Nintendo ovat dominoineet pelimarkkinoita jo vuosikymmenten ajan, mutta tilanne muuttunee, kunhan isot teknologiayritykset Googlesta Appleen lähtevät kilpailuun kunnolla mukaan omien suoratoistopalveluiden kanssa.

Muropaketin uusimmat