Uusimmat

Sony-pomo: jos et pelaa, et kuulu pelialalle

20.09.2012 10:30 Miikka Lehtonen

Pelialalla liikkuu jos jonkinlaista hiipparia, jotka ovat luoneet uransa myymällä pizzaa tai mitä sitten ovatkaan myyneet. Kun nämä kaverit pistetään päättämään pelialan kohtalosta, tuloksena on joskus aika yllättäviä käänteitä. Sony-pomo uskoo, että jos joku pomo ei itse pelaa, hän ei edes kuulu pelialalle.

Ja miksipä ei? Onhan se outoa pyöriä alalla, josta ei ymmärrä höykäsen pöläystäkään. John Smedley ainakin uskoo ymmärtävänsä. Sony Online Entertainmentia pyörittävä mies kun on itsekin hardcore-pelaaja. Parhaillaan Planetside 2:n julkaisukiireiden työllistämä Smedley kertoo, että pelin suunnittelupäätöksiä ei ole tehty tyhjiössä, vaan vaikutteita on otettu muista peleistä. Jo pelkästään sen takia, että mies itse on niihin koukussa. Edge-lehti tiedusteli Smedleyltä, pitääkö tämä itseään kunnon pelaajana.

”Juu, kyllä pidän. Minä tosiaan pelaan. Olen Null-sec-yhtiössä Eve Onlinessä ja niin edelleen. Pelaan tällä hetkellä paljon Planetside 2:ta, Dota 2:ta ja Eveä. Eve oli ennen ykköspelini, mutta nyt Planetside 2 on vienyt minulta valinnan vapauden. Se kun on niin hauskaa. Ja Dota 2:ta pelaan paljon lasteni kanssa.”

Mies uskoo, että hänen ei pitäisi olla poikkeus, vaan alan sääntö.

”Minun mielestäni ihmiset, jotka eivät pelaa pelejä eivät kuulu pelialalle. Tämän pitäisi olla pelaajien yksityinen kerho. En voi sietää ihmisiä, jotka eivät tajua lainkaan, millaista pelaaminen on.”

Smedley itse uskoo, että hänen peliharrastuksestaan on ollut myös Sonylle hyötyä, sillä sen kautta firma on pystynyt reagoimaan nopeasti alan oikeisiin trendeihin ja panostamaan reippaasti esimerkiksi F2P-rahoitusmalliin. Tämähän tulee olemaan myös Planetside 2:n rahoitustapa ja Smedley uskookin, että se on se toimivin.

Lähde: Edge

Lue myös

Borderlands 2 (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Seuraava Kickstarter-uudelleenlämmittelijä? Quest for Glory

Onko Japani sittenkään pornorottien ja pervojen luvattu maa?

Sony julkisti entistä hoikemman PlayStation 3 -mallinsa