UUSIMMAT

Sony-pomo: Verkkopelisotaa ei voi voittaa sisällön määrällä

25.01.2013 14:00 | Juho Anttila

Sony Online Entertainment on tehnyt viime aikoina rohkeita peliliikkeitä. PlanetSide 2:n kokoisen pelin julkaiseminen ilmaiseksi ja muun muassa EverQuest-pelien muuttaminen ilmaispelattavaksi peliksi ovat peliliikkeitä, joihin sisältyy paljon riskejä. Temput näyttävät kuitenkin osoittautuneen menestyksekkäiksi.

Firman pääjohtaja John Smedley kertoo Gamasutralle EverQuest 2:n pelaajamäärien kasvaneen 300%, kun taas vanhan EverQuestin pelaajamäärä on noussut jopa 350%. Lisäksi PlanetSide 2 on kerännyt jo 1,6 miljoonaa rekisteröityä pelaajaa, joista 750 000 pelaa joka viikko.

Noin 10% PlanetSide 2:n pelaajista kuluttaa rahaa pelin sisäisessä kaupassa. Smedleyn mukaan loput 90% pelaajista ovat kuitenkin aivan yhtä tärkeitä. Syy tähän on yksinkertainen: pelaajat luovat itse pelkällä olemassaolollaan sisältöä muille verkkopelien pelaajille.

Smedleyn mukaan taistelua verkkopelaajista ei voi voittaa pelkällä sisällön määrällä. Viimeistään Star Wars: The Old Republic todistaa tämän. Pelaajat ostavat pelin, pelaavat läpi sen tarjoaman sisällön ja siirtyvät eteenpäin. Kehittäjät eivät pysty tuottamaan uutta sisältöä niin nopeasti kuin pelaajat kuluttavat sitä.

Kun peli korostaa kanssakäymistä muiden pelaajien kanssa, tilanne muuttuu. Peli tarjoaa kulissit, mutta pelaajat itse luovat sisällön, tarinat ja seikkailut. Tästä syystä Smedley pitää myös hakkereiden ja kiusantekijöiden häätämistä peleistä äärimmäisen tärkeänä. Pilalle mennyt pelikokemus kun saa ihmiset lopettamaan pelaamisen, mikä puolestaan satuttaa myös peliä kehittävää ja myyvää yritystä.

Samalla Smedley paljastaa, että firmalla on tarjolla uuttakin verkkopelattavaa PlanetSide 2:n ja vanhojen pelien ilmaisversioiden lisäksi. Nimeä EverQuest Next kantava EverQuest-saagan seuraava osa tullaan julkaisemaan vielä tämän vuoden aikana. Sen enempää tietoja ei pelistä valitettavasti tässä yhteydessä herunut, mutta eiköhän tilanne korjaannu lähikuukausien aikana.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

PlanetSide 2 saa kuun lopussa eeppisen jeesuspäivityksen

Loistavaa asiakaspalvelua: ”Jos Eurooppa ei miellytä niin muuta Amerikkaan”

PlanetSide 2:n eurojulkaisu meni reisille, jenkeillä kulkee paremmin

Muropaketin uusimmat