Uusimmat

Sony saattaa palata kilpailemaan käsikonsolimarkkinoiden herruudesta

24.05.2018 16:26 Muropaketin toimitus

Sonyn tuore PlayStation-johtaja vihjailee uudesta käsikonsolista.

Sonyn PlayStation-johtaja John Kodera on antanut ymmärtää, että Sony saattaa olla palaamassa käsikonsolimarkkinoille. Koderan puheet viittavat lähinnä PlayStationin käsikonsolihistoriaan, mutta kyseessä voi olla peilausta Nintendo Switchin suureen menestykseen.

Kodera kertoi Bloomberg-julkaisulle, että käsikonsolien tulisi olla tärkeä osa PlayStationin ekosysteemiä. Hän lisäksi mainitsi, että Sony on parhaillaan kokeilemassa erilaisia vaihtoehtoja, mitä käsikonsoleihin tulee.

“Mielestäni on tärkeää miettiä käsikonsoleita eräänä keinona tuoda pelikokemuksia käyttäjillemme – eikä vain konsoleista erillisenä yksikkönä, vaan osana isompaa kokonaisuutta. Haluamme pohtia erilaisia vaihtoehtoja”, Kodera tuumaili.

Kodera ei kommentoinut suoraan Nintendo Switchiä. Hänen mukaan Sony on tehnyt kokeiluja eri projekteilla, kuten PlayLing-järjestelmällä, jonka avulla pelaajat voivat käyttää älypuhelimia PlayStation 4:n pelien apuvälineenä.

Bloombergin artikkelissa mainitaan, että sekä Sony että Nintendo ovat molemmat olleet hitaita osallistumaan älypuhelinpelimarkkinoille.

Sony ei ole ilmoittanut minkäänlaisia suunnitelmia tuottaakseen uuden käsikonsolin, ja PS Vita on aivan liian vanha toimiakseen modernien pelien alustana. Siitä huolimatta on mahdollista, että Sony kertoo käsikonsolihankkeesta E3-messuilla.