UUSIMMAT

Sony sähläsi osakekurssinsa laskuun Fortniten vuoksi

14.06.2018 16:09 | Muropaketin toimitus

Sony on päättänyt järjestellä asiansa Epic Gamesin Fortniten kanssa niin, että yhtiön osakekurssi on painunut selvään laskuun.

Nintendo ilmoitti E3-messuilla tuovansa Fortniten Switchille, mutta kaikki ei mennytkään aivan kuten oli suunniteltu. PlayStation 4:llä peliin rekistöityneet pelaajat huomasivat pian, ettei Epic Games -tunnuksilla ollut mahdollista kirjautua Switchille.

CNBC-uutismedia on uutisoinut, että Sonyn osakkeet ovat laskeneet tämän takia kokonaiset 2 prosenttia. Yhtiö onkin julkaissut tiedotteen, jossa ei juurikaan sivuta itse aihetta.

“Olemme aina avoimia kuulemaan mistä PlayStation-yhteisö on kiinnostunut, jotta saamme paranneltua pelikokemusta kaikille”, toteaa Sony.

Pelaajat ovat olleet Sonyn aiheuttamasta yllättävästä käänteestä hyvinkin kovaäänisiä sosiaalisessa mediassa, koska Epic Gamesin sijaan Sony koetaan syypäänä tilanteeseen.

Fortnite kuuluu siihen harvaan joukkoon alustojen välisiä pelejä joihin ei sisälly PlayStation 4, sillä Sony on suuressa viisaudessaan päättänyt olla osallistumatta tällaiseen toimintaan. Esimerkiksi Minecraft ja Rocket League kuuluvat näihin peleihin.

Vaikka kaikki halukkaat eivät pääsekään pelaamaan Fortniten Switchillä, on peliä ladattu siitä huolimatta jo muikeat yli 2 miljoonaa kertaa. Pelaajien ei tarvitse käyttää Switchin mobile chat -ohjelmaa, vaan konsoliin voi liittää suoraan kuulokkeet.