Uusimmat

Sony ei tahdo kahlita Kojiman neroutta

19.06.2016 16:00 Juho Anttila

Konamilta ulos savustettu Hideo Kojima tunnetaan omaperäisestä taiteellisesta visiostaan. Tämä kävi jälleen kerran ilmi E3-messuilla, joissa Konamin rajoituksista vapautunut Kojima pääsi esittelemään ensimmäistä uutta teostaan, Death Strandingia. Norman Reedus, vauva, napanuora ja paljon kuolleita mereneläviä saa aika monen päänsisäisen stereon soittamaan Sannin hittibiisiä.

Euroopan Sonyä vetävä Jim Ryan on nyt kommentoinut, että Hideo Kojiman kaltaiselle vapaalle sielulle ei sovi asettaa kovin tiukkoja rajoja. Samanaikaisesti Ryan kuitenkin muistuttaa, että Sony on laittanut Kojiman teokseen melkoisen läjän rahaa, josta firman johto on lopulta vastuussa osakkeenomistajille.

Toisin sanottuna myös Ryan muistuttaa, ettei Kojima ole Sonynkaan alaisuudessa saanut aivan täyttä vapautta. Ryanin mukaan kyse on tasapainottelusta luovuuden ja sen tosiasian välillä, että peleillä tehdään kuitenkin bisnestä. Joka tapauksessa Death Strandingin ensimmäinen traileri viittaa vahvasti siihen suuntaan, että luovuuden osuus tässä yhtälössä on päästetty ehkä totuttua suuremmaksi.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

E3: Kojiman seuraava peli näyttää hyvin hämmentävältä

Kojima: pelaajat vaativat minulta valtavia pelejä

Hideo Kojima tekee yhteistyötä TV-tähden kanssa