Uusimmat

Sony: uutta PlayStation 4:ää ei nähdä E3-messuilla, mutta se on olemassa

10.06.2016 18:22 Miikka Lehtonen

Netissä on jo pitkään tiedetty epävirallisesti, että Sony on kehittelemässä uutta versiota PlayStation 4 -konsolistaan. Yleisen odotuksen mukaan laite nähtäisiin E3-messuilla ja sitten kaupoissa loppuvuodesta. Nyt Sony on ottanut virallisesti kantaa asiaan.

Sonyn presidentti Andrew House on vahvistanut Financial Times -lehdelle, että Sony on todellakin julkaisemassa uuden version PlayStation 4 -konsolista. Kyse ei ole mistään slim-mallin kaltaisesta pienestä tuunauksesta, vaan uudesta laitteesta, joka on merkittävästi tehokkaampi kuin nykyinen PlayStation 4. Kuten ennakkoon huhuttiin, Neo-koodinimellä tunnettu uusi PlayStation 4 ei korvaa edeltäjäänsä, vaan asettuu sen rinnalle.

”Uuden PlayStationin on tarkoitus olla normaalin PlayStation 4:n rinnalla ja täydentää valikoimaamme. Tulemme myymään molempia laitteita tämän konsolisukupolven ajan”, House kertoi lehdelle. Kuten huhuttiin, kaikki pelit tulevat jatkossakin tukemaan normaalia PlayStation 4:ää ja erillisten Neo-pelien kehittämistä ei sallita. Tämän sijaan pelit voivat kehittäjien niin halutessa tukea Neoa jos jonkinlaisilla tavoilla, mutta jo aiemmin keväällä julkisuuteen vuotaneiden kehitysohjeiden mukaan Sony on oikeasti varmistamassa sitä, että nykyisen konsolimallin omistajille ei jää käteen tyhjää arpaa. Toki jää sitten nähtäväksi, miten yleisesti ja kattavasti sitä Neoa tuetaan.

Mutta nyt tulevat ne yllättävät uutiset: Neoa ei nähdä E3-messuilla. House ei suostunut kommentoimaan, milloin Neo nähtäisiin kaupoissa tai mitä se tarkalleen maksaa, mutta se tulee olemaan PlayStation 4:n nykyhintaa kalliimpi. Laite tullaan esittelemään myöhemmin tänä vuonna, kun Sonylla on ”täysi valikoima parhaita mahdollisia kokemuksia uudella sukupolvella” — eli kun on jotain näytettävää.

Lähde: Financial Times

Miikka Lehtonen

Muropaketin uusimmat