Uusimmat

Sony on velkaa PlayStation 3 -omistajille riihikuivaa rahaa

23.06.2016 13:00 Juho Anttila

Oikeuden koura on usein hidas, mutta silti ulottuva. Muistatteko vielä sen ajan, kun PlayStation 3 -konsolilla oli mahdollista pyörittää myös Linux-käyttöjärjestelmää? Sony poisti ominaisuuden tylysti firmwarepäivityksellä taistellakseen piraatteja vastaan, mikä suututti pelaajat ja poiki ryhmäkanteen.

Nyt näyttää siltä, että Sony on päässyt sopimukseen ryhmäkannetta hoitavien juristien kanssa. Sopimuksen mukaan Sony maksaa sovitun suuruisen korvauksen niille PlayStation 3 -konsolin omistajille, jotka voivat todistaa käyttäneensä Linux-käyttöjärjestelmää konsolilla. Nämä käyttäjät voivat hakea 55 dollarin korvausta. Ne pelaajat, jotka voivat osoittaa hankkineensa konsolin kyseinen ominaisuus mielessä, vaikka eivät sitä lopulta hyödyntäneetkään, voivat hakea huikeaa 9 dollarin korvaussummaa.

Sopimus vaatii toteutuakseen vielä tuomarin hyväksynnän, mutta eiköhän sekin saada ensi kuussa. Sony on luvannut ilmoittaa korvausmahdollisuudesta sähköpostilla ja verkkosivuillaan, jos sopimus vahvistetaan. Eri asia onkin sitten se, kuinka työlästä korvauksen hakeminen käytännössä tulee olemaan ja onko se edes lainkaan mahdollista Suomesta käsin.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisätietoja: www.playstation.com

Lisää aiheesta

Sony ei suostu hyvittämään PS3-Linuxeja

Juho Anttila

Muropaketin uusimmat