Uusimmat

Sony: ”Viivästykset eivät haittaa eurooppalaisia”

06.10.2006 20:47 Miikka Lehtonen

Sony on euroopplaisten taajuudellaTuntuu siltä, etteivät Sonyn edustajat pysty viettämään viikkoakaan ilman, että joku möläyttää suustaan jotain uskomattoman hölmöä. Tällä viikolla Sonyn aivoriihi tulkitsee europelaajien syvempiä tuntemuksia.

GameIndustry.biz-sivustolle haastattelua antanut Sony-kiho Jamie McDonald uskoo, että PlayStation 3 -konsolin siirtyminen maaliskuulle on eurooppalaisten pelaajien mielestä hyväksyttävää. McDonaldin ajatusta tukee se perinteisin gallup-keino: raha.

”Eurooppalaiset kuluttajat ovat perinteisesti osoittaneet, etteivät viivästykset haittaa heitä. He ostavat joka tapauksessa yhtä paljon, elleivät enemmänkin Playstationeita kuin amerikkalaiset ja japanilaiset. Vaikuttaa siltä, ettei laitealustojemme siirtyminen Euroopassa vaikuta kuluttajien suhtautumiseen pitkällä aikavälillä. En usko, että viiden vuoden päästä kukaan muistaa PlayStation 3:n saapuneen Eurooppaan viisi kuukautta myöhässä.”

Ajatu on periaatteessa totta, mutta masentavan kyynistä ajattelua. On varmasti totta, että mikäli PlayStation 3 muuten lunastaa siihen kohdistuvat odotukset, monikaan ei enää viiden vuoden päästä muista sen myöhästyneen. On kuitenkin naurettavaa todeta, ettei Sonyn omasta hölmöilystä ja itsepäisyydestä johtuva useiden kuukausien viivästyminen haittaa eurooppalaisia pelaajia. Sopii myös ihmetellä, mitä tällaisilla lausunnoilla yritetään saavuttaa. Europelaajien muurahaiskeon tökkimien lähes loputtoman, negatiivisen uutistulvan ja huonojen vibojen keskellä tuskin auttaa kenenkään asemaa.

On lisäksi myös masentavaa, että kuluttajien positiivisesta asenteesta ja runsaasta tuesta huolimatta europelaajien käteen jää aina se lyhyin korsi. Ehkä jonain päivänä laitevalmistajat oppivat, että ylilupaaminen ja alitoimittaminen ei ole hyvä keino päästä pelaajien sydämiin?

Haittaavatko PlayStation 3:n viivästykset sinua?

Katso tilanne vastaamatta