Sonyn seuraavaan sukupolven PlayStation VR -lasit toimivat huhujen mukaan 4K-tarkkuudella ja seuraavat pelaajan katsetta

11.05.2021 18:38 | Muropaketin toimitus

Tuoreen vuodon perustella tulevat PlayStation VR -lasit tarjoavat 4K-tarkkuuden sekä katseenseurannan.

Sony on jo vahvistanut kehittävänsä uuden sukupolven PS VR -laseja. Vielä toistaiseksi laitteistosta ei kuitenkaan ole kuultu juurikaan virallisia yksityiskohtia. Sony tosin paljasti, että VR-ohjaimet sisältävät DualSense-ohjaimesta tutut adaptiiviset liipaisimet.

4000 x 2040 pikselin tarkkuudella PlayStationin VR-lasit sijoittuisivat tarkkuudessa hieman HP Reverb G2 -lasien alapuolelle, mutta näyttö olisi tarkempi kuin esimerkiksi Oculu Quest 2 -laseissa. UploadVR:n mukaan VR-laseissa hyödynnettäisiin sisältä ulos -tyyppistä seurantaa, jossa käsiohjaimien liikettä seurataan VR-laseissa olevien kameroiden avulla. Näin huoneeseen ei tarvitse asettaa majakoita liikkeenseurantaa varten.

Laseissa huhutaan olevan myös katseenseuranta, jonka avulla voidaan hyödyntää foveated rendering -tekniikkaa. Siinä kuva on terävimmillään siinä kohdassa, mihin pelaajan katse osuu.

Seuraava PS VR -laitteisto ei ehdi ulos vielä tänä vuonna. VR-laseja koskevat yksityiskohdat tarkentunevat paremmin lasien julkaisun lähestyessä.

Muropaketin uusimmat