UUSIMMAT

”Söpöjä tyttöjä enemmän kuin sydän kestää”, kehuu Kalle Atelier Ayesha Plussaa

08.07.2015 11:00 | Jukka O. Kauppinen

Kalle Lounela matkailee taas syvällä aasialaisten roolipelien maailmoissa. Ja nauttii söpöistä tytöistä alkemiakeitossa.

Vaikka hoppu loistaa poissaolollaan, on pelaajan rajoitteena erittäin toimiva aikasysteemi. Kalenteri pyörii päivä kerrallaan, mutta vain materiaalien kerääminen, maailmankartalla matkustaminen ja alkemiapadalla hääräily edistää ajan kulkua. Retkeni päämäärän kannalta kohtalokkaaksi osoittautui palava innostukseni kokkailua kohtaan – kuukaudet vilahtivat huomaamattani silmieni edessä.

Seikkailulla on kolmen vuoden aikaraja, jonka jälkeen peli pamauttaa pöytään yhden useista tylsähköistä lopetuksista. Kuten lopetukset, itse juoni on lattea ja yksinkertainen. Käytännössä se on vain tekosyy lähteä etsimään uusia paikkoja ja sopanvääntötaitoja. Päähenkilötytön, Ayeshan, sisko on kadonnut jälkiä jättämättä rohtoaineita poimiessaan. Eräs päivä sankarittaremme kuulee mahdollisesta pelastuskeinosta ja hetkeäkään epäröimättä hän lähtee matkalle maailman ääriin. Kaikesta huolimatta olen tyytyväinen siihen, että pelastamista vaatii tällä kertaa sisko eikä totutusti koko maailma.

Tarina ei kuitenkaan haitannut, sillä keskityin hahmoihin ja heidän vuorovaikutukseensa. Dialogi oli harvoin tylsää, mutta aivotoimintaa mullistavaa höpötystä saa etsiä muualta. Muun muassa sivutehtävien aiheet ovat usein arkipäiväisiä, siinä vain jutellaan ruuanlaitosta ja lähdetään sitten matkaan. Päivittäisistä jutuista puhuminen kuitenkin luo rentouttaa ilmapiiriä, lopun tunnelmasta toi graafinen ilme ja musiikki.

Lue koko arvostelu: Atelier Ayesha Plus: The Alchemist of Dusk (PS3, PS Vita)

Lisää aiheesta

15 vuotta vanha Dreamcast-roolipeli Grandia II julkaistaan (uudestaan) PC:lle 

30-vuotinen roolipelisarja se vain porsuttaa: Dragon Quest Heroes saapuu 

Bingo Bango Bongo – Dark Souls taottiin läpi bongorummuilla  

Bloodborne (PS4) 

Final Fantasy XV:Episode Duscae (PS4, Xbox One) 

Persona Q: Shadow of the Labyrinth (3DS) 

Rune Factory 4 (3DS) 

Taktista jrpg-roolipelailua Square Enixiltä – Heavenstrike Rivals