UUSIMMAT

Sotakaivinkone vai taistelulaivabussi? Wanhamuisteloissa Roadwar 2000 ja Roadwar Europe

08.01.2013 15:00 Jukka O. Kauppinen

Ydintuho ei ole ainoa tapa rampauttaa yhteiskunta. Myös biologinen sodankäynti tai terrori-iskut ovat oivia tapoja tehdä pahaa jälkeä. SSI:n Roadwar 2000- ja Roadwar Europe -pelit ovat ainakin JOKille suurtuhon jälkeisen yhteiskunnan raunioilla tallaavista selviytyjistä kertovan genren suosikkeja, Fallouttien ohella.

SSI:n julkaisemat Roadwar 2000- ja Roadwar Europe -pelit olivat ihastuttavan synkkiä, ahdistavia ja oih niin vetovoimaisia maailmanlopun jälkeisiä roolipelistrategioita. Biologisen sodankäynnin tuhoama yhteiskunta ja raunioilla sinnitteliviä selviytyjiä. Kyllä, nämä pelit on veistetty samasta puusta kuin Mad Max, Wasteland ja Falloutit. Joten jos rakastatte atomia ja isoja pyssyjä, tutustukaa!

Saattueemme taittaa taivalta autiota maata halkovalla moottoritiellä. Edessä häämöttää tiesulku, jonka takaa vastaamme kiitää kokonainen armada maantiepiraattien aseistettuja autoja. Komennan kärkeen raskaimmat kulkuneuvoni: iloisen keltaiset koulubussit, joiden kyljet on vahvistettu panssarilevyillä – ja joka ikkunan takana on pyssymies. Bussien katolla on konekivääripesäkkeitä. Nämä sotabussit kääntyvät poikittain lähestyvän piraattiarmadan eteen ja niiden kyljet muuttuvat liekkimereksi, kun kymmenet ukot avaavat tulen ja repivät luodeillaan rosvojoukon kuplat, Fordit ja muut mopoautot riekaleiksi.

Lue koko artikkeli:Wiikon wanha: Roadwar 2000 / Roadwar Europa

Lisää aiheesta

Wiikon wanha: UFO: Enemy Unknown

Wiikon wanha: Aces of the Deep

Wiikon wanha: Stunt Car Racer 

Wiikon wanha: The Hobbit