UUSIMMAT

Soul Sacrifice apinoi morppeja ja hirviönmetsästyspelejä – mutta latistuu nopeasti

08.05.2013 10:00 | Jukka O. Kauppinen

Tero Lehtiniemi suuntasi hirviöiden metsästysmaille ja tuli kotiin kovin pettyneenä. Soul Sacrifice yritti yhdistää suosittuja peligenrejä, mutta ei oikein onnistunut siinä…

Soul Sacrificen tarina alkaa vankilasta, jossa pelaajan alter egona toimiva taikuri odottaa kuolemaansa. Yllättävä pakotie ilmaantuu, kun vanki saa käsiinsä puhuvan Librom-kirjan. Makaaberi Librom pitää sisällään vangitsijamme, pahan Magusar-velhon menneisyyden, ja kirjan tapahtumia kertaamalla sankarimme tulisi kerätä voimia ja tietoja paetakseen ja Magusarin kukistaakseen.

Suurin osa pelistä tapahtuu Libromin sivuilla ja niiltä löytyvissä tarinoissa. Kaupunkeja tai muuta sosiaalista kanssakäymistä ei ole, vaan Libromin sisältö on pullollaan yksinkertaisia, muutaman minuutin kestäviä taistelukohtauksia.

Koska suurin osa peliajasta vietetään taistellessa, olisi järjestelmän syytä olla kunnossa. Soul Sacrificen kunniaksi onkin todettava, että ainakin on yritetty. Pelissä on satoja erilaisiin esineisiin sidottuja loitsuja, ja kerrallaan niitä voi olla mukana kuusi kappaletta. Yhteistä niille kaikille on, että niiden käyttöä on rajoitettu. Joko loitsut hajoavat muutaman käyttökerran jälkeen, tai sitten ne ottavat energiansa pelaajan elinvoimasta. Lisää monimutkaisuutta saa sillä, että vanhoja loitsuja voi päivittää tehokkaammiksi, tai sitten pelaaja voi luoda täysin uusia.

Yleinen toiminta onkin sitten melko perinteistä, ja tuo rakenteeltaan mieleen hieman PSP-peli Final Fantasy VII Crisis Coren. Nopeita pyrähdyksiä yleensä yksinkertaisiin ja valitettavan usein itseään toistaviin maisemiin, pelihahmon selän takaa kuvattu kolmannen persoonan kuvakulma ja vahva toimintapainotteisuus ovat päivän sanoja.

Lue koko arvostelu: Soul Sacrifice (PSV)

Lisää aiheesta

Soul Sacrifice -ennakko (PSV)

Lue myös

Dead Island: Riptide (PC, PS3, Xbox 360)

Dungeons & Dragons: Neverwinter -ennakko (PC)

Far Cry 3: Blood Dragon (PC, PS3, Xbox 360)

Star Trek: The Video Game (PC, PS3, Xbox 360)