UUSIMMAT

SoulCalibur Lost Swords on yksinpeli?

21.09.2013 10:00 | Teemu Viemerö

Moninpelaaminen on ollut tappelupelien ytimessä aina koko genren syntyminuuteista lähtien.  Tuleva SoulCalibur on kuitenkin yksinpeli. Mitä ihmettä?

SoulCalibur Lost Swordsin tuottaja Masaki Hoshino on valaissut studion ratkaisua. Hänen mielestään sarjan fanit eivät tarvitse moninpeliä.

”Yleisesti ottaen pelaajat pitävät tappelemisesta. Olemme kuitenkin huomanneet, että ihmiset pitävät pelisarjan tarinasta, miljööstä ja tunnelmasta. Monet eivät halua tapella toisia ihmisiä vastaan, koska häviäminen ei tunnu hyvältä. Tämän takia haluamme luoda jotain tämän kaltaisille pelaajille,” Hoshino kertoo Eurogamerille.

”Tämä vaikuttaa omituiselta, mutta olemme tehneet paljon tutkimusta ja olemme huomanneet pelaajakuntamme eroavan Tekkenistä. Tekken-fanit pitävät moninpelitappeluista, kun taas Soul Calibur -fanit taas ihastelevat hahmoja ja nauttia tunnelmasta. Siksi päädyimme viemään peliämme tähän suuntaan,” Hoshino jatkaa.

On hyvin mielenkiintoista nähdä, että tappelupeleihin löytyy yhä uudenlaista visiota. Kautta aikain tappelupelien tarinoihin on panostettu todella vähän ja laatu on ollut sen mukaista. Mätkintä on hyvin pinnallista, koska kaikki panokset on laitettu pelimekaniikkaan ja pomppiviin tisseihin. Genre tarvitseekin ehdottomasti jotain uutta – onko tämä sitä?

Lähde: Eurogamer, Why is Namco making a single-player only Soul Calibur?

Lisää aiheesta

EVO 2012 oli korealaisten juhlaa 

Soul Calibur 2 (PS2) 

Soul Calibur IV (PS3, 360) 

Soul Caliburin tissit speksataan virallisesti ja tarkasti 

Muropaketin uusimmat