South Park –roolipeli saa tuskin jatkoa

05.02.2015 16:30 | Jukka O. Kauppinen

South Park: The Stick of Truth oli yksi viime vuoden parhaista peleistä. Domen lukijat äänestivät sen käsikirjoituksen vuoden 2014 parhaaksi pelikässäriksi, ja toimituksen valinnoissa se sisälsi vuoden toimivinta huumoria ja oli noin muutenkin esikuvalleen uskollisin lisenssipeli.

Siihen nähden onkin todella kurjaa, että South Parkin tarina oli tässä.

Obsidian-studion johtaja Feargus Urquhart näet kertoo Polygonissa, että monien rankkojen vaiheiden jälkeen valmistunut roolipeli ei ole saamassa näillä näkymin jatkoa.

Obsidian kehitti peliä ensin Viacomin leivissä, minkä jälkeen talousvaikeuksissa paininut firma myi projektin THQ:lle. THQ katosi konkurssiin, joten Ubisoft osti pelin. Ubisoftin väki ei kuitenkaan ehtinyt panostaa peliin sen valmiiksi saamista ja julkaisua enempää.

Jatko-osista ei ole ollut puhetta, eikä Ubisoft ole sopinut DLC-lisäreistäkään, vaikka Obsidian suunnittelikin alkujaan tarinan jatkamista ja laajentamista myöhemmin.

Tosin Obsidianin tiimi on aloittanut aktiivisen keskustelun DLC-lisäreistä vasta nyt, vuosi pelin julkaisun jälkeen. South Parkin loppuvääntö konkursseineen ja hirveine säätöineen kun oli niin rassaava ja stressaava, että pelin julkaisun jälkeen porukka pyyhki koko South Parkin tietoisuudestaan.

Lähde: South Park: The Stick of Truth DLC unlikely, but not impossible

 

Cartmanin johtama Kingdom of Kupa Keep (miettikää hetki, millainen lyhenne nimestä tulee) sotii Stanin ja Kylen haltioita vastaan legendaarisen Totuuden kepin hallinnasta. Kepin haltija määrää pelin säännöt ja voi karkoittaa vastustajansa ajan ja tilan ulkopuolelle, joten panokset ovat kovat.

South Park: The Stick of Truth (PC, PS3, Xbox 360) 

 

Lisää aiheesta

George Lucas ja Steven Spielberg raiskasivat Indiana Jonesin 

Toimituksen suosikkipelit 2014: Lehtosen valinnat 

Vuoden 2014 paras pelikäsikirjoitus: South Park – The Stick of Truth 

Vuoden peli 2014: konsolikisan rasittavin piirre, munakkaimmat aseet ja esikuvalleen uskollisin lisenssipeli 

Vuoden peli 2014: paras reboot ja toimivin huumori 

Muropaketin uusimmat