Uusimmat

South Parkin luojat eivät hyväksy pelioikeuksien myymistä eteenpäin

23.01.2013 10:00 Juho Anttila

THQ:n ajautuminen konkurssin partaalle ja tästä seurannut velkajärjestely on johtanut tilanteeseen, jossa monet tekeillä olleista nimekkäistä peleistä saattavat päätyä toisiin käsiin. Jos South Park -sarjan tekijät saavat tahtonsa läpi, tekeillä oleva South Park: The Stick of Truth -peli ei ole yksi näistä.

Suosittua sarjaa tuottava South Park Digital Studios on esittänyt vastalauseen aikeille myydä THQ:n omistuksessa ollut peliprojekti eteenpäin. Studion mukaan sen ja THQ:n välinen sopimus ei salli pelioikeuksien myymistä eteenpäin. Lisäksi South Park Digital Studios katsoo, että sillä on optio saada haltuunsa peliprojekti ja kaikki siihen liittyvät materiaali, puhumattakaan siitä, että THQ on studiolle velkaa melkoisen nipun rahaa.

THQ on puolestaan pyytänyt, että oikeus julistaa South Park Digital Studiosin vastalauseen mitättömäksi ja että firman osien myynti voi jatkua. Samalla firma kuitenkin etsii kuumeisesti kompromissiratkaisua South Park Digital Studiosin kanssa. THQ:n näkemyksen mukaan sillä on hallussaan yksinoikeuslisenssi, joka voidaan siirtää toiselle omistajalle vapaasti.

Huutokauppa THQ:sta ja sen osista on juuri alkamassa. Tietoja tilanteesta pitäisi olla tarjolla jo tänään. Huutokauppa puolestaan sulkeutuu huomenna, jolloin selviää, pistetäänkö THQ palasiksi vai jatkaako firma nykyisessä muodossaan uuden omistajan alaisuudessa.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

THQ:n loppu häämöttää: lisenssit ja pelit huutokauppaan

Tuomari löi kapuloita THQ:n pelastussuunnitelman rattaisiin

THQ-pomo vakuuttelee: vararikko ei ole loppu vaan uusi alku

Muropaketin uusimmat