Uusimmat

Space Quest –huumoriseikkailuja retrosarjakuvana

21.03.2013 13:00 Jukka O. Kauppinen

Sierran muinaiset Space Quest –pelit olivat aikansa parempia seikkailupelejä. Mainiot komedialliset scifitarinat avaruustalkkari Roger Wilcon kommelluksista olivat kelpo sierrailuja, sieltä King’s Quest-, Police Quest- ja Leisure Suit Larry –sarjojen rinnalta. Sarjan kuusi peliä julkaistiin 1986-1995 välillä.

Uutta Space Quest –seikkailtavaa ei ole luvassa ihan heti, mutta vanhan parhauden pariin voi palata sattumalta löytämieni vanhojen Space Quest –sarjakuvien kautta. Adventure Comics näet julkaisi vuonna 1992 kolme The Adventures of Roger Wilco –sarjislehteä. Mainiota luettavaa ja oiva esimerkki kahden vuosikymmenen takaisista yrityksistä laajentaa pelibrändejä myös muihin viihdemuotoihin.

The Adventures of Roger Wilco –lehti ei ollut mikään kaupallinen menestys, eikä lehtiä taidettu edes painaa kovinkaan paljoa. Niinpä ne ovat fyysisessä muodossaan jokseenkin harvinaisia. Onneksi eräs ystävällinen sielu on kuitenkin käyttänyt lehtikokoelmaansa skannerissaan ja jakaa näin laatuherkkua meille muillekin.

Space Questien tekijäthän saivat taannoin Kickstarterissa rahoituksen kasaan uuteen komediapeliinsä, joten pidetään peukkuja että projekti onnaa.

Lehdet voi lukea/ladata oheisen linkin takaa niin selainikkunassa kuin PDF:nä.

Lisätietoja: The Adventures of Roger Wilco

Lisää aiheesta

3-2-1 ja ka-ching Space Quest -tekijät taas kimpassa, kickstarteria odotellessa

Space Quest Collection (PC)

Space Quest II sai ilmaisen uusintaversion

Wiikon wanha: Space Quest: The Sarien Encounter