Uusimmat

Spelunky aiheuttaa pakkopelireaktioita – lue arvostelu

10.07.2012 23:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen, tuo veikeä panssarimies, joutui loikkimaan lomille kun tankki meni särki. Miten kävi, kun herra latasi vanhan PC-pelirakkaansa Spelunkyn Xboxille?

Mutta… Spelunky on todellakin ilkeä peli. Se on aivan jumalattoman vaikea, mutta ei epäreilusti. Ehei. Suurimman osan kuolemistaan voisi välttää pelaamalla fiksusti, mutta jotenkin tämä ei vain onnistu. Kerran toisensa jälkeen sitä kävelee ansoihin, jotka olisi pitänyt osata välttää. Joutuu vihollisten väijyttämäksi kun vähän hitaammin pelaamalla ja ympärilleen katselemalla mitään ongelmia ei olisi ollut. Ottaa kerrankin riskin ja hyppää sokkona monttuun, pudoten tietenkin suoraan piikkimatolle. Ja sitten kuollaan, kirotaan ja aloitetaan uudelleen.

Se suuri salaisuus kun on, että Spelunky on pintansa alla roguelike. Kentät luodaan joka kerta satunnaisesti uudelleen, monet pelin esineistä mahdollistavat yllättäviä ja outoja kikkoja, jotka pitää tietenkin itse löytää, ja kuolema on pysyvää. Mitään talletuksia ei tunneta, mutta se ei kamalasti haittaa, sillä yksi Spelunky-peli kestää muutamia minuutteja. Läpipeluukin onnistuu alle puolessa tunnissa, pro-miehiltä alle kymmenessä.

Lue koko arvostelu: Spelunky (Xbox 360)

Lue myös

Inversion (PC, PS3, Xbox 360)

Lego Batman 2: DC Super Heroes (PC, PS3, Xbox 360)

Lollipop Chainsaw (PS3, Xbox 360)

McPixel (Linux, Mac, PC)

The Walking Dead Episode 2: Starved For Help (Mac, PC, PlayStation 3, Xbox 360)