Sporen jatko-osa DarkSpore matkaa kauas edeltäjästään

21.07.2010 11:06 Jukka O. Kauppinen

Pitkän linjan pelitalo Maxis Studio jatkaa taannoisen virtuaalielämäsimulaatio Sporen parissa. Ensi vuoden alussa julkaistava DarkSpore kuulostaa kuitenkin vähän erikoiselta alkuperäiseen peliin verrattuna. Sen näet kerrotaan olevan scifi-henkinen online-roolipeli.

”Darksporen innoittajana toimii monia palkintoja haalinut Spore sekä pelikehitystiimin rakkaus ja osaaminen pelaamiseen”, Maxisin Lucy Bradshaw kehuu.

”Tiimi on yhdistänyt nämä inspiraation lähteet luodakseen ainutlaatuisen pelin RPG-toimintagenreen.”

EA:n mukaan…

Darkspore pitää sisällään dynaamisen ja nopeatempoisen toimintapelin, jossa pelaajat taistelevat erilaisissa  muukalaismaailmoissa pelastaakseen galaksin Darkspore-mutanttiarmeijalta. Yksinpelikampanjan lisäksi peliä voi pelata neljän pelaajan co-op pelinä sekä kiivastempoisena moninpelitaisteluna.

Pahamaineisen Darkspore armeijan voittamiseksi pelaajan tulee koota oma arsenaali eläviä aseita – geneettisesti lahjakkaita sankareita, joilla on erilaisia ominaisuuksia – ja tehostaa näiden taistelukykyjä kymmenillä tuhansilla erilaisilla kerättävillä kehonosilla ja panssareilla.

Darkspore esittelee kolme ainutlaatuista sarjaa sankareita, joissa kussakin on viisi erilaista sankarityyppiä. Sankareita voi muokata loputtomiin matkan varrella löytyvien esineiden, aseiden ja panssareiden turvin. Darkspore tiivistää pelitahtia pelaajan kehittyessä, jolloin uusilla planeetoilla on aina tiukempi vastus. Voittamiseen pitää valita strategisesti oikea porukka, jonka ominaisuudet ja taidot sopivat tehtävään parhaiten.”

Kauas on menty alkuperäisen Sporen meiningistä. Virtuaalielämän luominen ei siis ollutkaan hyvä idea? Ehkä se oli, alkuperäisten visioiden mukaan. Mutta kuten jotkut ehkä muistavat, se lopullinen Spore oli aika kaukana pelistä, jota meille alkujaan lupailtiin. Jälkikäteen väitettiin, että joillakin EA:n pomoilla meni pupu pöksyyn ja virtuaalielämäsimulaatiosta tehtiin väkisin tavanomaisempi ja tylsempi peli…. Darksporessa elämäsimulaatiosta ei näy olevan jäljellä juuri mitään.

Darkspore julkaistaan 2011 alkupuolella.

Lisätietoja: www.darkspore.com

Lisää aiheesta

Spore (PC)

Spore Creature Creator (PC)

Spore Hero Arena (DS)

Spore houkutteli nettipervot piiloistaan

Lue myös

Arvostelu: Sam & Max Episode 304: Beyond the Alley of Dolls (iPad, Mac, PC, PS3)

eDomen arvosteluviikko: All Points Bulletin, Demon’s Souls, Ghost Pirates of Vooju Island, Joe Danger, Chaos in the Old World, Logitech G110

Kinect: 149 euroa. Xbox 360 4Gt: 199 euroa.

Rockstarilta valtava 350 euron pelitaidekirja