UUSIMMAT

Square Enix ja naurettavat tavoitteet: 3,4 miljoonaa Tomb Raideria ei riittänyt

27.03.2013 10:00 | Miikka Lehtonen

Square Enix voi olla firmana montakin asiaa, mutta täysjärkinen se ei tunnu olevan. Firman myyntitavoitteet kun ovat aivan hihasta kiskottuja. Alkuvuoden iloisimpiin yllätyksiin kuulunut Tomb Raider kun on firman mielestä myyntipettymys. Paljonko se sitten myi? Reilut kolme miljoonaa.

Sarjassamme ”realistiset myyntitavoitteet” Square Enix on julkaissut alkuvuoden myyntilukujaan. Niistä mielenkiintoisin on Tomb Raider, joka löysi yleisönsä. Hyvät arvostelut saattoivat auttaa asiaa, mutta ehkä laatupeli vain luonnollisesti viehätti ihmisiä. Oli miten oli, peli on ensimmäisten viikkojensa aikana myynyt 3,4 miljoonaa kappaletta ja keikkuu yhä listojen kärkisijoilla, eli vahvat myynnit jatkuvat. Tai siis, eivät vahvat. Vaan masentavan huonot, jos Squareen on uskominen.

Firman tuoreimmat talousluvut nimittäin toteavat, että Tomb Raider on alittanut myyntitavoitteensa. Tässä kohtaa voisin todeta, että ehkä ne tavoitteet olivat alunperinkin vähän turhan korkeat, jos tämä ei riitä. Mutta toisaalta selvästikään ei riitä, sillä aiemmin eilen Square Enix ilmoitti alittavansa talousarvionsa selvästi, mistä johtuen pitkäaikainen toimitusjohtaja Yoichi Wada sai kenkää.

Muita pettymyksiä olivat Sleeping Dogs (1,75 miljoonaa myytyä peliä) ja Hitman: Absolution, joka on kämäisyydestään huolimatta myynyt 3,6 miljoonaa kappaletta. Tämäkään ei siis riittänyt.

Lisää aiheesta

Tomb Raider (PC, PS3, Xbox 360)

Square Enixin toimitusjohtaja sai kenkää

Uusi Tomb Raider möi jo miljoonan

Keskustelu

koodivelhoille vähemmän ilmaista limpparia ja pitsaa niin tuotantokulut laskevat

Tästä voisi päätellä, että uusi Tomb Raider ei siis vain ollut riittävän kämäinen.

Jos tähän vielä seuraava osa tehdään, niin virheistä pitäisi oppia, ja sen seuraavan osan olla samalla tavalla uskollinen alkuperäiselle Tomb Raiderille kuin Hitman Absolution oli sarjan aiemmille osille. Profit!

Jaa. Eipä toi Tomb Raider mikään hääppöinen esitys ollut.

Tietämättä ko. pelien tuotanto- ja markkinointikustannuksia on aika tyhmää lähteä kutsumaan tavoitteita naurettaviksi. Ehkäpä firman kulurakenne on vain pielessä ja esim. tuo Tomb Raiderin 3,4 miljoonaa myytyä peliä ei tuo kassaan tarpeeksi rahaa kustannuksiin nähden.

Taitaa peliala ennen pitkää kyykätä omaan naurettavuuteensa.

Muropaketin uusimmat