UUSIMMAT

Square Enix lakkautti pelistriimauspalvelunsa

16.08.2015 14:00 Juho Anttila

Pelien striimaaminen verkon ylitse on jakanut viime vuosina aika paljon mielipiteitä. Moni on epäillyt teknologian toimivuutta, toiset taas ovat nähneet striimauksessa paljon mahdollisuuksia. OnLive osoitti kaikkien sotkujensa jälkeen, että teknologia pelaa tarvittaessa, mutta palveluilla itsellään ei silti ole ollut aina kovin helppoa. OnLivekin pistettiin lihoiksi aiemmin tänä vuonna.

Myös Square Enix on flirttaillut pelistriimauksen puolella, mutta se seikkailu ei johtanut edes vuoden mittaiseen suhteeseen. Firman Dive In -niminen striimauspalvelu nimittäin suljetaan jo ennen ensimmäistä syntymäpäiväänsä.

Dive In mahdollisti muun muassa Final Fantasy XIII – ja Final Fantasy VII -pelien pelaamisen mobiililaitteilla striimausteknologian avulla. Palveluun oltiin toteutettu myös virtuaalinen Xbox 360 -ohjain, jonka avulla konsolipelien pelaaminen vaikkapa tabletilla mahdollistui.

Homma ei ilmeisesti ottanut tuulta alleen kunnolla, joten palvelua ei koskaan julkaistu Japanin ulkopuolella. Nyt Dive In sulkeutuu lopullisesti. Palvelusta maksaneet saavat rahansa takaisin täysimääräisenä, tosin kylmän käteisen sijaan Square Enixin verkkopalveluissa käytettävänä Square Enix Crysta -valuuttana.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisätietoja: Square Enixin kotisivu

Lisää aiheesta

Pelistriimauspalvelu OnLive lyö pillit pussiin

OnLiven sulkeutuminen on sangen paska nakki palvelun käyttäjille

Toimiiko Onlive oikeasti? Onko pelien nettistriimaaminen höpöhöpöä? Dome testaa!