Square Enix -pomo myöntää: Final Fantasy XIV ei ole miellyttävä

05.11.2010 10:45 | Tero Lehtiniemi

Final Fantasy -roolipelisarjan uusin virallinen installaatio, online-peli Final Fantasy XIV ei ole saanut maailmalla kovin mairittelevaa vastaanottoa. Kriitikoiden lisäksi myös pelaajat ovat pikkuhiljaa kyllästymässä, mutta Square Enix -pomo Yoichi Wadan mukaan parannusta on luvassa. Wada myöntää, että tällä hetkellä pelin tila ei ole hyväksyttävällä tasolla.

Sijoittajille pitämässään puheessa Wada ilmoitti, että tilannetta ollaan nopeasti parantamassa. Vaikka pelin keskeneräisyyteen hermostuneet pelaajat ovatkin lähteneet, hän uskoo että mikäli tilannetta parannetaan, pelaajat kyllä palaavat takaisin. Peli on kyllä myynyt maailmanlaajuisesti kohtuulliset yli 600000 kappaletta, mutta nettipeli ei luonnollisesti pyöri ilman tukevaa (heh heh) ja maksavaa pelaajakantaa.

Vaikka Wadan selittely kuulostaakin lähinsä kamansa pakannutta vaimoa odottavan miehen haihattelulta, yrittänyttä ei laiteta. Tuntuu vain jotenkin käsittämättömältä että tuonkin profiilin firma puskee World of Warcraftin suvereenisti hallitsemille markkinoille selkeästi keskeneräisen pelin. MMORPG-genre ei vain ole enää sama kuin Final Fantasy XI:n aikaan. Tuntuu, että Squeenixilla tätä yksinkertaista tosiasiaa ei vain ole haluttu tai osattu muistaa.

Aika näyttää, miten käy.

Lisää aiheesta

Pettyneen pelaajan hinta: 25 miljoonaa

Final Fantasy XIV:n avoin beta muuttui farssiksi

Final Fantasy XIV:n avoin beta – uusi yritys, nyt ihan oikeasti

Lue myös

Arvostelussa DJ Hero 2 – yllättävän hyvä musapeli

Bugbear hakee 15 uutta pelintekijää

Pelinkehittäjä: ”Pelit yritetään rinnastaa viinaan ja huumeisiin”

Pelimyynti kasvaa Suomessa hitusen tänä vuonna – PS3-pelit myyvät eniten

 

Muropaketin uusimmat