Star Citizen draama kärjistyy – paljastuksia tehnyttä lehteä uhataan oikeudella

08.10.2015 16:00 | Jukka O. Kauppinen

Escapist Magazine on julkaissut sarjan artikkeleita, joissa lehti pureutuu syvälle Star Citizen –pelin ympärillä – tai pikemminkin takana – kiehuvaan soppaan. Viimeisimmissä vaiheissa lehteä uhattiin jo oikeustoimilla, jos se ei peruuta rumia sanojaan pelin ja Cloud Imperium Gamesin tilanteesta.

Escapist ei kuitenkaan aio perääntyä sanoissaan, vaan jatkaa linjallaan: ”Star Citizen on matkalla kohti tuhoa, eikä sitä pelasta enää mikään.”

Hyvin yksinkertaistettuna: ”tätä peliä ei voida tehdä.”

Laajennettuna: Escapist on väittämänsä mukaan ollut yhteydessä moniin henkilöihin, jotka ovat tai ovat olleet töissä tai Cloud Imperiumilla. Näiden mukaan fiilis yrityksessä on suorastaan myrkyllinen, palkkaamiskäytännöt kamalat, pomojen käytös kelvotonta ja Chris Roberts itsekin käyttäytyi kuin Sauron.

”Hän ei hallitse käytöstään eikä häpeile lainkaan julkista riehumista.”

Aiheen kuumentumisen ja Chris Robertsin uhkailujen jälkeen soppaa on käsitelty muutaman päivän sisään jo monessa artikkelissa ja päivityksessä, mutta tiivistettäköön näin: Escapist ei aio peruuttaa sanomiaan, ellei niitä voida todistaa faktoilla vääriksi. Lehdelle on myös tarjottu mahdollisuutta vierailla Cloud Imperiumilla tutustumaan pelintekoon ja –tekijöihin, mitä harkitaan vakavasti.

Ohessa linkkejä hyvin sotkuiseen vyyhteen ja vastineisiin:

Domen kanta peliin on ollut kirjoittajasta riippuen häilyvä. JOK on pitänyt peukkuja toiveikkaana pystyssä (joskin etenkin Squadron 42:n suhteen), Miikan mielestä Star Citizen ei valmistu koskaan ja Juho on siinä välissä harmaalla vyöhykkeellä.

Hirmuisella yli 80 miljoonan dollarin joukkorahoituksella rahoitetun avaruusseikkailusimulaatio Star Citizenin kehitys on takkuillut jo pidemmän aikaa, ja tekijät ovat myöhästyneet kaikista tälle vuotta luvatuista deadlineistaan. Samalla epäilyt projektin käsiin räjähtäneestä mittakaavasta ja ylipäätään projektinhallinnan tasosta ovat kasvaneet.

Lisää aiheesta

Derek Smartin Star Citizen -draama sai absurdeja piirteitä

Star Citizen -draamapommit räjähtelevät taas

Star Citizenin tekijäpoppoota myllerretään – potkuja ja organisaatiomuutoksia

Star Citizenin tekijät torjuvat huhuja – kaikki etenee suunnitelmien mukaisesti

Star Citizenin uusin alus maksaa vain 1116 dollaria