Star Citizen -kehittäjät selittelevät FPS-moduulin viivästymistä

15.07.2015 11:00 | Juho Anttila

Yhteisörahoitussensaatio Star Citizenin ympärillä on viime aikoina taas kuohunut. Peli on menettänyt avaintekijöitään ja hiljattain peliveteraani Derek Smart hyökkäsi vahvasti pelin kimppuun. Nyt tekijät ovat puolestaan saaneet selitellä huhuja Star Citizenin FPS-räiskintämoduulin viivästymisestä.

Fanien huoli pulpahti pintaan pelin foorumeilla, kun Cloud Imperium Games ilmoitti, että Star Marine -nimen saaneen FPS-moduulin betatestaus on tällä hetkellä jäissä. Tästä lähti käyntiin spekulointi siitä, että koko moduulin julkaisua on lykätty määrittelemättömään tulevaisuuteen. Toki Star Marine on myöhästynyt, sillä alun perin Cloud Imperium Games kertoi moduulin betatestauksen alkavan tämän kevään aikana.

Firmaa edustava Ben Lesnick onkuitenkin kiistänyt, että Star Marinen julkaisu oltaisiin puskettu määrittelemättömän kauas tulevaisuuteen. Lesnickin mukaan lykkäystä ei ole voinut tapahtua, sillä koko moduulilla ei ole vielä edes virallista julkaisupäivää. Samassa yhteydessä Lesnick muistuttaa, että lykätty määrittelemättömään tulevaisuuteen on pelialan PR-termi, joka yleensä tarkoittaa koko pelin perumista.

Cloud Imperium Games kieltäytyy kuitenkin kertomasta, koska betatestausta päästään jatkamaan. Lesnick tosin vakuuttaa, että kyse on viikoista, ei kuukausista, vuosista tai vuosikymmenistä. Epämääräisyys ei ole omiaan ainakaan rauhoittamaan niitä pelaajia, jotka pelkäävät Star Marinen päätyvän jonkinlaiseksi toissijaiseksi Star Citizen -moduuliksi. Ben Lesnick tosin kieltää nämäkin väitteet ja vakuuttaa Star Marinen olevan oleellinen osa Star Citizen -kokonaisuutta.

Lähde: Polygon

Lisää aiheesta

Peliveteraani väittää Star Citizen -kampanjaa mahdottomaksi huijaukseksi

Huhupartio: Star Citizen menetti taas yhden pääkehittäjistään

Vastinetta rahalle? Star Citizen -alus maksaa 250 taalaa

Keskustelu

Niin, siis minä olen rahaa tuotokseen laittanut ihan juurikin sen takia että se vaikuttaa lupaavalta. Jalat maassa asenteella ollaan liikenteessä ja se ei minua juuri liikuttaisi jos sinne sijoitetut rahat menettäisi, kuitenkin itsellä peliharrastus on jo aikaa sitten muuttunut lähinnä pelikeräilijän harrastukseksi ja niitä taitaa jo olla tuhansien eurojen arvosta ja en usko että kerkiän koskaan pelaamaan edes murto-osaa niistä. Silti pelejä tulee jatkuvasti ostettua lisää.

Tässä pelissä oikeasti kuitenkin harmittaisi se että se ei toteutuisi, mutta siellä on niin paljon kommunikaatiota backereihin päin ja muista tekijöistä, esim henkilöstön määrästä ja muusta toiminnasta kyllä näkee että siellä hartiavoimin töitä tehdään pelin eteen. Toki jos siellä havaitaan jotain väärinkäytösten merkkejä, esim Chrisin tai muiden johtohahmojen ylisuuria palkkoja tai etuisuuksia, niin tokihan niihin silloin täytyy puuttua, mutta en ainakaan toistaiseksi ole nähnyt mitään viitteitä/todisteita moisesta.

Varsinaiseen pelin tuotantoon sen sijaan on vaikea sanoa mitään ennen kuin sieltä oikeasti tulee mitään pihalle. Sen sijaan pellet joilla ei ole asiasta mitään käryä tarttuu jokaiseen pienimpäänkin huhuun ja yrittää jostain kumman syystä hommaa mollata parhaansa mukaan, vaikka en käsitä mitä hyötyä tai haittaa kyseisestä projektista heille on onnistui tai ei.

Kai sitä jokainen aikuinen ihminen saa käyttää omat rahansa niin kuin haluaa. Toinen juttu sitten jos ei oikeasti pysty rahankäyttöään hallitsemaan.

…jahas, ja juuri kun pääsin selittelemään, että MWO:ssa on unohdettu euroserverit kokonaan. Päätin huvikseni pitkästä aikaa käydä pelin sivustolla ja mikäs siellä komeilee, ellei uutinen eurooppalaisista testiservereistä.

Ehkä ihmeiden aika ei olekaan ohi ja ehkä Star Citizenistäkin tulee joskus jotain. Mene ja tiedä.

@1 Heh. Tätä on nähty. Eihän sitä tietysti halua uskoa, että on pistänyt omat rahansa paskeeseen – varsinkin kun Star Citizenin kohdalla on rahastettu oikein urakalla – mutta totuus on usein ikävämpi.

En tietenkään tässä tapauksessa tiedä totuutta, mutta samanlainen pelleily on kerta toisensa jälkeen johtanut pettymyksiin. Ei siis ole mitenkään järjetöntä odottaa taas samanlaista tulosta. Ensin lupaillaan kuuta taivaalta yllättävän pienellä budjetilla, sitten otetaan rahaa vastaan ovista ja ikkunoista ja lupaillaan vielä enemmän, mutta lopputuloksena ehkä puolet luvatuista ominaisuuksista päätyvät peliin, joka sekin on kokonaisuutena todella pliisua kamaa.

Star Citizen muistuttaa rahastusmalliltaan hyvin paljon taannoista Mechwarrior Onlinea, josta itse innostuin aluksi pahemman kerran. Loppujen lopuksi rahaa on revitty joka paikasta, mutta jokainen luvattu ominaisuus on vuosia myöhässä, euroserverit on unohdettu kokonaan ja peli tuntuu monelta osin kankealta. Kyllähän sitä välillä pelailee ja on siellä edelleen elävä pelaajakunta, mutta kokonaisuus on kaukana mistään varteenotettavasta moninpelistä. En epäile yhtään, että Star Citizenin kanssa käy juuri samalla tavalla.

@1 ” Luulen että näitä ”huolestuneita pelaajia” on aika pieni prosentti ja suurin osa porukasta jotka näitä kritisoi ei ole edes backereitä.”

Luulen, että maa on litteä.

@1: ”tämän kaltainen koko pelialaa eteenpäin vievä tuotos”

:) :) :)

Kuinkahan moni pelialalla edistyy siitä, että voi seurata toisen kehittäjän kalliilla toteutumattomia hype-visioita?

Onpahan taas melkoista facepalmia tämäkin artikkeli. Senhän siitä saa, kun kertoo avoimesti kehityksestä; pelkkää paskaa niskaan. Luulen että näitä ”huolestuneita pelaajia” on aika pieni prosentti ja suurin osa porukasta jotka näitä kritisoi ei ole edes backereitä.

En näin ohjelmistosuunnitelijan silmin kyllä näe mitään epänormaalia siinä että projektit myöhästyy, varsinkin tämän kaltainen koko pelialaa eteenpäin vievä tuotos. Heillä on loistava mahdollisuus tehdä laadukasta työtä miettimättä liikaa kustannuksia, joten annetaan heidän tehdä parhaansa ja kritisoidaan sitten kun on jotain valmista.

Muropaketin uusimmat