Star Citizen on kerännyt yli 440 miljoonaa dollaria, mutta pelin julkaisuajankohdasta ei ole vieläkään mitään aavistusta – onko tapauksessa kyse massiivisesta huijauksesta?

21.08.2021 12:39 Muropaketin toimitus

Cloud Imperium Gamesin kehittämä Star Citizen ja sen yksinpeliosuus Squadron 42 ovat edelleen pahasti kesken, vaikka projekteja varten on kerätty rahoitusta jo yli 440 miljoonan dollarin edestä.

Techingamingin katsauksen perusteella Cloud Imperium Games on nostanut pelaajilta joukkorahoitusta yli 380 miljoonan dollarin edestä, jonka päälle tulevat vielä miljardööri Clive Carderin sekä hänen lapsensa sijoittama 46 miljoonan dollarin summa sekä toinen sijoittajilta kerätty kierros. Yhteensä kehitykseen sijoitettu summa on noussut jo 443 miljoonaan dollariin.

Alun perin Star Citizenin julkaisua suunniteltiin vuodelle 2014, mutta vielä tänäkään vuonna alpha-testiin jumiutuneen pelin julkaisuajankohdasta ei ole harmainta aavistusta. Yhtenä tekijänä pelin mittakaava on jatkanut paisumistaan joukkorahoituksen mukana, mutta sekään ei tunnu selittävän massiivisia myöhästymisiä.

Star Citizeniä on alettu nimittää jopa huijaukseksi. Esimerkiksi pelin alkuperäiset Kickstarter-tukijat eivät ole edelleenkään saaneet monia jo maksamiaan fyysisiä Star Citizen -tuotteita. Pelistudio on myös myynyt pelaajille jopa tuhansien dollareiden arvoisia avaruuslaivoja, jotka eivät ole vielä löytäneet tietään itse peliin.